Рецепт салату "Бюджетного" з білокачанної капусти та картоплі

19 березня 2022, 12:40
Картоплю потрібно відварити, вже нарізану кубиком, а капусту замаринувати в оцті та з цукром впродовж 15 хвилин

Мало того, що бюджетний, цей салат – прекрасна знахідка для тих, хто дотримується посту. За бажання можна зробити ще один подібний з квасолі та пекінської капусти.

Отже, картоплю треба нарізати середнім кубиком і покласти в киплячу воду. Щоб вона не розварилася, додайте трохи оцту та готуйте на повільному вогні.

Салат "Бюджетний"

Реклама

Капуста злегка замаринується за 10-15 хвилин теж в оцті з додаванням цукру. Заправляти салат можна або олією або соусом з гірчиці та майонезу.

Рецепт з каналу Цвєткова Наталія.

Салат "Бюджетний"

Інгредієнти:

Реклама
  • капуста білокачанна – 400 г;
  • картопля – 3-4 шт,
  • сіль, перець;
  • цибуля червона або звичайна – 2 шт.;
  • майонез, яблучний оцет 6% – по 1,5 ст. л.;
  • олія;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • мариновані огірки – 3-4 шт.;
  • зерниста гірчиця – 1 ст. л.

Тут дізнаєтесь рецепт теплого салату з макаронів, шинки або відвареного м'яса, консервованого горошку.

Як приготувати:

  1. Картоплю почистити, нарізати кубиком. Киплячу воду посолити, додати оцет, відварити картоплю на повільному вогні.
  2. Капусту нашаткувати, добре посолити і пом'яти руками. Додати цукор та оцет, перемішати і дати постояти 15 хвилин.
  3. Картоплю промити під холодною водою.
  4. Цибулю обсмажити на олії кілька хвилин. У процесі додати половину чайної ложки цукру для карамелізації.
  5. Додати до картоплі. Додати нарізані огірки.
  6. Поєднати гірчицю з майонезом, заправити салат. Довести до смаку сіллю та перцем.