Рецепт найтоншої основи для піци із шести інгредієнтів

6 травня 2022, 09:45
Тісто замішується за 10 хвилин і 20 хвилин йому потрібно відпочити перед розкочуванням. Якщо плануєте піцу наступного дня, ця основа чудово зберігається в холодильнику

Піцу можна зробити за п'ять хвилин на сковороді, а можна витратити трохи більше часу та спекти її за всіма правилами. Звісно, всі ми віддаємо перевагу тонкій основі й великій кількості улюбленої начинки.

Тут важливі не пропорції для тіста, а процес його підготовки. Після того, як ви поділите готове тісто на частини, над ним треба попрацювати.

Тонка основа для піци - як зробити та рецепт

Реклама

А саме скачайте його в кулю, щоразу ніби роз'єднуючи та з'єднуючи його зверху-вниз. Потім покрутіть тісто долонею по поверхні. І, мабуть, найголовніше – основу для піци треба розтягувати руками, а не розкочувати.

На сторінці sugarspunrun.com пропонують додати в тісто по щіпці сушеного часнику та базиліку.

Тонка основа для піци

Тонка основа для піци – як зробити та рецепт

Реклама

Інгредієнти:

  • 250-300 г борошна;
  • 2 ч. л. сухих дріжджів;
  • 1 ½ ч. л. цукру;
  • дрібка солі;
  • щіпка базиліка або сушеного часнику – за бажанням;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 175 мл теплої води.

Як зробити піцу-гігант – чиказьку – дізнаєтесь у цьому матеріялі.

Спосіб приготування:

Реклама
  1. З'єднайте одну склянку (125 г) борошна, розчинні дріжджі, цукор та сіль у великій мисці. За бажання в цей момент також додайте часниковий порошок та сушений базилік.
  2. Додайте оливкову олію та теплу воду і добре перемішайте дерев'яною ложкою.
  3. Поступово додайте ще одну склянку (125 г) борошна, помішуючи, доки тісто не сформується в еластичний шар і не почне відставати від стінок миски.
  4. Перекладіть тісто в миску, змащену оливковою олією, і вмішайте олію в основу для піци. Щільно накрийте плівкою та поставте в тепле місце на 20 хвилин.
  5. Щойно тісто підніметься, акуратно обомніть руками, перекладіть на трохи посипану борошном поверхню й швидко вимісіть три-п'ять разів.
  6. Розтягніть тісто в коло руками. Перекладіть на застелене пергаментним папером деко. Змастіть оливковою олією. Зробіть проколи виделкою.

Рецепт красивої флорентійської піци зі шпинатом та яйцем знайдете тут.