Ті самі трубочки зі згущеним молоком – рецепти 1985 року і сучасний

22 листопада 2021, 10:07
Потрібна вафельниця. За радянських часів вони були практично в кожному домі у 80-ті роки. Тоді в рецепті був маргарин, сьогодні його краще замінити хорошим вершковим маслом

Для цієї випічки, як і для "Ведмедиків-шишок", існувало спеціяльне обладнання. Спочатку їх випікали над газом, тримаючи форму в руках, трохи згодом з'явилися електричні вафельниці.

Але головне – це швидко скрутити гарячі вафлі в трубочки і при цьому намагатися не обпектися, що було практично неможливо.

Трубочки зі згущеним молоком

Реклама

Хто і коли вперше придумав з вафель робити трубочки і заповнювати вареним згущеним молоком – ніхто не відповість. Це були чистої води експерименти господинь, щоб забезпечити сім'ю святковим та ефектним десертом. Принаймні за мірками радянського часу.

В осучасненому рецепті від sweet_foto_rnd замість вершкового масла – маргарин.

Читайте також:

Реклама

Вафлі за рецептом 1985 року

Усі інгредієнти змішувалися, а для начинки варилося згущене молоко. Якщо було вершкове масло та волоські горіхи, то й вони потрапляли всередину трубочок.

Отже, більше 30 років тому у складі були: дві склянки борошна, склянка цукру, чотири яйця та 300 грамів маргарину.

Рецепт був на вафельниці. Вочевидь, щоб не забути.

Реклама

Радянська вафельниця

Трубочки зі згущеним молоком

Інгредієнти для трубочок:

  • Цукор – 150 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Борошно – 140 г
  • Вершкове масло – 150 г
  • Щіпка ваніліну

Для начинки:

  • Варене згущене молоко – 1 бляшанка
  • Вершкове масло – 180 г

Як приготувати:

  1. Яйця з цукром змішати і об'єднати за допомогою вінчика. Влити розтоплене вершкове масл.
  2. Частинами ввести просіяне борошно. Додати ванілін та перемішати.
  3. Випікати, згідно з інструкцією вафельниці.
  4. Гарячими скрутити вафлі в трубочки і дати охолонути.
  5. Для начинки трохи збити розм'якшене вершкове масло. Частинами ввести варене згущене молоко кімнатної температури, продовжуючи збивати.
  6. Наповнити трубочки кремом та прибрати в холодильник.