Теплий салат з буряком та капустою без майонезу – рецепт на кожен день

27 березня 2022, 17:34
Теплий він за рахунок того, що цибулю, моркву та часник потрібно злегка обсмажити. Капусту максимально тонко наріжте і злегка помніть руками

Салати з буряком – хіт перехідної пори року від весни до літа. Можна зосередитися виключно на коренеплоді, додавши до нього горіхи, цибулю та цікаву заправку.

А можна зробити корисний мікс і приготувати вітамінний салат із морквою, перцем та білокачанною капустою.

Салат з буряком та капустою

Реклама

Звертайте увагу на овочі: болгарський перець має бути соковитий, морква – без гіркуватості, а цибуля – не дуже пекуча.

Капусту потрібно обов'язково злегка пом'яти руками разом із сіллю.

Рецепт із каналу СХІДНА-УЗБЕКСЬКА КУХНЯ.

Реклама

Салат із буряком та капустою

Інгредієнти:

  • 2 буряк (невеликий);
  • 300 г капусти;
  • по 1 шт. цибуля, болгарський перець, морква;
  • 1 зуб. часнику;
  • 60 мл олії;
  • зелень, сіль, перець.

У салатах можна використовувати квашену капусту. Рецепт з фетою та горіхами знайдете тут.

Як приготувати:

Реклама
  1. Буряк відварити або запекти, почистити. Капусту тонко нашаткувати, пом'яти із сіллю.
  2. Цибулю нарізати півкільцями, перець соломкою, часник дрібно нарізати. Натерти моркву.
  3. Цибулю обсмажити до м'якості, додати часник і перемішати. Додати перець і смажити одну хвилину. Додати моркву, перемішати та зняти з вогню.
  4. З'єднати з капустою, додати нарізану зелень і перемішати.
  5. Буряк нарізати тонкою соломкою, додати до салату. Посолити, поперчити. Заправити олією і перемішати.

Усі деталі приготування цього салату дивіться у відео.