Навіщо викидати черствий хліб, коли йому є маса застосувань. Це може бути дуже гідна шарлотка із соусом або оці тірольські галушки.
Мало того, що ви смачно використаєте вчорашній хліб, та й ще утилізуєте завітрену ковбасу або шинку. Тобто рецепт цей дуже бюджетний.
Тірольські хлібні галушки
На австрійському сайті Іchkoche.at рекомендують відварити пробну галушку. Якщо вона недостатньо щільна, не тримає форму, то потрібно додати борошна.
І ще. Як свідчить австрійська народна мудрість – перші галушки їдять у супі, другі з квашеною капустою, а треті із салатом.
Тірольські хлібні галушки
Тірольські хлібні галушки
Інгредієнти:
- 350 г хлібних кубиків;
- 200 мл молока;
- 4 яйця;
- по 100 г бекону, копченої ковбаси;
- 20 г вершкового масла;
- 1 цибулина (маленька, дрібно нарізана);
- 1 ч. л. петрушки (дрібно нарізана);
- сіль, мускатний горіх;
- 80 г борошна;
- зелена цибуля (дрібно нарізана).
Як приготувати:
- Змішати кубики хліба з молоком та яйцями і дати постояти 20-30 хвилин.
- Бекон, нарізаний дрібними кубиками, і ковбасу обсмажити в топленому маслі разом з цибулею та петрушкою, приправити сіллю та мускатним горіхом.
- Додати борошно і замісити в щільну, але не надто вологу масу. Вологими руками сформувати галушки.
- Одну з них як пробу відварити у підсоленій воді близько 15 хвилин. Якщо галушки занадто м'які. додати борошна. Подавати тірольські галушки, прикрасивши їх зеленою цибулею.