Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Залежався хліб? Тоді перетворіть його на ароматну шарлотку за британським рецептом

Потрібен білий хліб і кисло-солодкі яблука. Для шарлотки знадобиться трохи кальвадосу, але його можна замінити бренді. Окремо варто приготувати крем шантальї на основі вершків і цукрової пудри
Рецепт шарлотки з черствого хліба
Рецепт шарлотки з черствого хліба

Ми знаємо як мінімум 5 способів повернути свіжість хлібу. Зовсім скоро переконаємося, що зачерствілий хліб можна з легкістю перетворити на соковиту шарлотку. Зрозуміло, що використовувати потрібно білий і не дуже засохлий хліб. Підійде вчорашній. Для цього рецепта з Британії також знадобиться кальвадос, але його можна замінити бренді. До шарлотки пропонують подати французький крем шантильї, який готується на основі жирних вершків і цукрової пудри.

Шарлотка із зачерствілого хліба – рецепт

Інгредієнти для шарлотки

Реклама
  • 120 г цукрової пудри;
  • 6 яблук, очищених від шкірки і серцевини та нарізаних шматочками розміром 1 см;
  • 2 ст. л. кальвадосу або бренді;
  • сік 1 апельсина;
  • ½ ч. л. меленої кориці;
  • 100 г топленого вершкового масла;
  • 6 скибочок білого хліба.

Для соусу

  • 60 г цукрової пудри;
  • 20 г несолоного вершкового масла;
  • 200 мл подвійних вершків.

Для крему шантильї (за бажанням)

  • 200 мл жирних вершків;
  • 2 ст. л. просіяної цукрової пудри;
  • кілька крапель екстракту ванілі.

Спосіб приготування

Реклама
  1. Розігрійте духовку до 200 градусів. Змастіть вершковим маслом велику форму для запікання.
  2. Покладіть цукор і три столові ложки води в каструлю і поставте на слабкий вогонь. Готуйте до утворення карамелі.
  3. Додайте нарізані яблука в карамель. Додайте кальвадос, апельсиновий сік, корицю і 20 г розтопленого масла. Накрийте кришкою і доведіть до кипіння, потім готуйте п'ять хвилин.
  4. Зніміть кришку і готуйте ще 15 хвилин або доти, доки вся рідина не випарується і яблука не стануть м'якими. Зніміть із вогню і дайте охолонути.
  5. З хліба видаліть кірки і трохи розімніть його руками. Умочіть хліб у решту топленого масла, переконавшись, що він добре покритий.
  6. Викладіть приблизно чотири скибочки хліба, щоб щільно закрити дно форми.
  7. Зверху викладіть яблука, закрийте іншим хлібом.
  8. Випікайте 35-40 хвилин, поки шарлотка не стане золотистого кольору з хрусткою скоринкою. Дати охолонути п'ять хвилин, потім обережно перевернути на тарілку.
  9. Поки пудинг готується, приготуйте соус. З'єднайте цукор і чотири столові ложки води в сотейнику і поставте на слабкий вогонь. Доведіть до кипіння і приготуйте карамель.
  10. Вмішайте вершкове масло, додайте вершки і продовжуйте варити п'ять хвилин, весь час помішуючи, доки соус не стане кремоподібним. Зняти з вогню. Коли охолоне, просочити шарлотку.
  11. Для крему шантильї збийте вершки, цукрову пудру і екстракт ванілі разом до утворення жорстких піків.
  12. Шантильї можна подавати окремо.

І ще п'ять рецептів для ароматної шарлотки знайдете тут.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти