Смак дитинства – як спекти печиво "Мазурка" з горіхами та родзинками (відео)

18 червня 2022, 08:40
Це простий рецепт можна швидко запам'ятати, всього потрібно по одній склянці – цукру, борошна, родзинок, горіхів. Вершкового масла не знадобиться

Це ще один рецепт з кухні нашої улюбленої Польщі. Є відомості, що "Мазурку", у всякому разі, його початкову рецептуру завезли до нас польські євреї.

Сьогодні у Польщі подібну випічку, з горіхами та фруктовим вкрапленням, печуть на великодні свята. "Мазурка" була вкрай популярною серед наших господарок у 1970-ті роки, бо вважалася бюджетною.

Печиво "Мазурка" з дитинства

Реклама

Тим паче коли вдома були родзинки та волоські горіхи. Сметани та вершкового масла не потрібно. А от з горіхами треба бути уважнішими, щоб не гірчили після того, як ви їх обсмажите.

Родзинки, як завжди, замочуємо, промиваємо тп обсушуємо.

Рецепт від фудблогерки Sana Channel.

Реклама

Печиво "Мазурка"

Печиво "Мазурка"

Інгредієнти:

  • по 1 склянці борошна, цукру, горіхів, родзинок;
  • 2 яйця;
  • 1,5 ч. л. розпушувача.

Як приготувати:

Реклама
  1. Поступово збити цукор з яйцями.
  2. Борошно з'єднати з розпушувачем. Частинами ввести в яєчну суміш, замісити тісто.
  3. Додати подрібнені обсмажені горіхи та родзинки, перемішати.
  4. Деко застелити, змастити вершковим маслом і розподілити тісто.
  5. Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин.
  6. Розрізати на довільні порції.

Якою консистенції виходить тісто – дивіться у відео.

Обов'язково спробуйте ще одне печиво з кулінарних зошитів мам. Воно шарувате й дуже ніжне.