![Печиво на сметані - рецепт з дитинства](https://cdn.segodnya.ua/i/image_728x410/media/image/627/0c5/f09/6270c5f09e4bf.jpg.webp)
У чому привабливість домашньої випічки з дитинства? По-перше, використовувалися дуже несподівані інгредієнти, але результат завжди дивував. Це стосується, наприклад, пирогів на киселі.
По-друге, всі подібні рецепти такі прості, що впоратися з ними можна було дуже швидко й навіть непідготовленим людям.
Власне, це листкове печиво тому доказ. Масло кімнатної температури перетреться із сухими інгредієнтами, а це означає, що випічка буде злегка розсипчастою.
![](https://cdn.segodnya.ua/images/main/icons-siri.png)
Сметана зробить її соковитою та шаруватою. Для аромату додайте трохи цедри лимона та ванільний цукор.
На каналі Дуже смачно! запевняють, що після цього печива вам не захочеться магазинної випічки.
Печиво з дитинства на сметані
![Печиво з дитинства на сметані Печиво з дитинства на сметані](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/627/0c6/e4e/6270c6e4e413d.jpg.webp)
Інгредієнти:
- борошно – 320 г;
- цукор – 2 ст. л.;
- дрібка солі;
- ванілін, цедра лимона;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- яйце – 2 шт.
- вершкове масло та сметана – по 100 г.
Рецепт легендарних запорізьких бубликів, які теж багато хто пам'ятає з дитинства, знайдете тут.
Як приготувати:
- Змішати всі сухі інгредієнти, перемішати вінчиком. Додати нарізане масло й перетерти в крихту.
- Вбити яйце, додати сметану, цедру лимона і замісити тісто. Дати відпочити 10-15 хвилин.
- Розкачати тісто завтовшки до одного сантиметра, змастити збитим яйцем і посипати цукром. Нарізати на порції.
- Випікати на застеляному пергаментом деко за температури 180 градусів 25 хвилин.
- Прикрасити цукровою пудрою.
Докладніше про це смачне печиво дивіться у відео.
І ще одне красиве печиво з минулого – "Хризантеми" – варто обов'язково спекти. Як це зробити, читайте у цьому матеріялі.