Навіщо заморожувати кефір та як його потім використовувати

9 квітня 2022, 16:09
Для заморозки підійде кефір будь-якої жирності та в будь-якій упаковці. Заморожуйте його прямо в ній

Зазвичай ми використовуємо кефір у звичному для нього вигляді, як правило, це різна випічка від швидких пирогів до млинців та оладок.

Як з'ясувалося, кефір можна заморозити і потім максимально просто та швидко отримати низку продуктів, які зазвичай коштують недешево.

Де використати заморожений кефір

Реклама

Пропонуємо кілька смачних способів використання кефіру.

Як заморозити кефір

Як заморозити кефір

Це дуже просто. В якій би упаковці ви його не купили, добре протріть її і покладіть у морозильну камеру на ніч.

Реклама

Уранці заморожений кефір потрібно витягти з упаковки та покласти в друшляк на кілька шарів марлі.

Це потрібно для того, щоб зібрати сироватку. Її, до речі, також можна використовувати у випічці.

Отже, коли заморожений кефір повністю розтане, його характерна кислинка піде разом із сироваткою.

Реклама

І ось перед нами приємна за текстурою маса.

У домашніх умовах можна швидко зробити моцарелу. Подробиці – тут.

Як використовувати масу із замороженого кефіру

По-перше, ми отримали смачну основу для вершкового сиру.

Тепер її можна солити і перчити за смаком, додати подрібнені огірок, зелень, намазати на хліб і їсти.

Ще цим сиром можна заправляти салати. До сиру додайте трохи оливкової олії, гірчиці, сіль та перець. Тепер добре перемішайте та додайте до будь-якого салату.

Такий сир, який дуже схожий на сир Філадельфія, використовуйте для чизкейків, прикраси для кексів та солодких булок.