Засипана капуста зі шкварками – цікавий рецепт української кухні

12 червня 2022, 16:00
"Засипана" – бо у процесі засипається пшоном. Капусту використовують квашену, страву подають зі шкварками

Час не обмежуватися в пізнанні української кухні лише паляницями та й галушками, це абсолютно несправедливо.

Обов'язково потрібно спробувати засипану капусту із Закарпаття. Як повідомляють на каналі КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ, без неї не відбувалося жодне весілля.

Засипана капуста зі шкварками, рецепт української кухні

Реклама

Страва багатошарова: тут і квашена капуста, і пшоно, і заливка на основі жирної сметани. Це все посилюється шкварками з цибулею.

Інгредієнти у рецепті на дуже велику каструлю, зменшуйте їхню кількість, якщо потрібно.

Засипана капуста зі шкварками

Інгредієнти:

Реклама
  • квашена капуста – 1 кг;
  • пшоно – 200 г;
  • вода – 1,6 л;
  • цибуля, яйце – по 1 шт.;
  • сметана – 200 г;
  • борошно – 2-3 ст. л.
  • підчеревина – 500 г;
  • сіль.

Як приготувати:

  1. Капусту добре промити, порізати, залити водою і варити від 40 хвилин до години, все залежатиме від капусти.
  2. Пшоно добре промити у воді та залити окропом на 5 хвилин. Перекласти до капусти, розподіляючи на поверхні, не перемішуючи.
  3. Для заливки просіяне борошно з'єднати зі збитим яйцем, посолити і перемішати виделкою до однорідного. Додати воду і сметану, перемішати, щоб не було грудочок.
  4. Підчеревину нарізати великими шматками, обсмажити разом із сіллю та перекласти на тарілку. На цій же сковороді обсмажити нарізану цибулю.
  5. Викласти цибулю до капусти з пшоном і перемішати. Накрити кришкою, готувати 2 хвилини.
  6. Додати заливку, помішуючи. Перемішати та готувати на повільному вогні 5 хвилин. Довести до кипіння, зняти з вогню.
  7. Подавати зі шкварками.

Докладніше про засипану капусту дивіться у відео.

Якщо любите вареники, то не пропустіть рецепт гречаних з кисломолочним сиром, це теж рецепт української кухні.