3 різні вінегрети, які ви, можливо, ще не куштували

25 травня 2022, 17:12
Якщо є можливість, то овочі краще запекти у фользі. Намагайтеся нарізати їх кубиком 1,5 сантиметра, надто гостру цибулю обдайте окропом

Вінегрет можна їсти цілий рік. Тим паче, коли вдома залежався буряк і його потрібно терміново використати.

У такого простого салату теж є правила. Перед тим, як починати, обов'язково з ними познайомтесь.

Рецепти вінегрету

Реклама

Вінегрет з квасолею – перевірений редакційний рецепт, заправте його ароматною соняшниковою олією. А от у салат за рецептом insta_rigista радять спробувати додати оливкову олію.

Мариновані гриби, а саме опеньки, пропонує взяти magazinmasla.

Вінегрет з маринованими грибами (опеньками)

Спробуйте додати до вінегрету трохи маринованих грибів.

Реклама

Інгредієнти:

  • буряк – 2 шт.;
  • морква, цибуля, солоний огірок – по 1 шт.;
  • картопля – 3 шт.;
  • мариновані опеньки – 150 г;
  • соняшникова олія, сіль.

Як приготувати:

  1. Буряк, моркву, картоплю відварити, нарізати. Додати дрібно нарізану відварену моркву.
  2. Дрібні опеньки додати у вінегрет, а великі нарізати. Огірок і цибулю дрібно нарізати, додати в салат.
  3. Буряк нарізати та окремо перемішати з олією.
  4. З'єднати всі інгредієнти, перемішати, посолити та додати олію.

А в Італії готують салат із квасолею та консервованим тунцем, він дуже ситний та поживний.

Реклама

Вінегрет з горошком та квашеною капустою

Як смачно приготувати вінегрет

Інгредієнти:

  • буряк – 3 шт.;
  • картопля, морква – по 2 шт.;
  • солоні огірки – 3-4 шт.;
  • горошок, квашена капуста – по 100 г;
  • сіль, соняшникова олія або оливкова.

Як приготувати:

  1. Овочі відварити та нарізати кубиком.
  2. Додати солоні огірки, горошок та квашену капусту. Все добре перемішати, посолити і заправити олією.

Тут зібрані рецепти цікавих овочевих салатів.

Вінегрет з квасолею

Вінегрет з квасолею

Інгредієнти:

  • буряк – 300 г;
  • солоний огірок – 150 г;
  • консервована або відварена квасоля – 400 г;
  • цибулина;
  • зелень, олія;
  • сіль, перець.

Як приготувати:

  1. Нарізати кубиками солоні огірки, буряки, цибулю нарізати дрібно.
  2. З'єднати овочі з квасолею, додати дрібно нарізану зелень, олію, приправити сіллю і перцем.
  3. Подавати відразу або дати салату настоятися у холодильнику.

Якщо любите легкі салати із сезонних овочів, то тут читайте рецепт із редисом та огірками.