Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Як смачно приготувати вінегрет і 3 добавки до салату

Буряк рекомендують варити окремо від картоплі та моркви. Збирати вінегрет краще у скляному посуді, а солити перед додаванням олії. Спробуйте приготувати салат з маринованими грибами
Як смачно приготувати вінегрет
Як смачно приготувати вінегрет

Буряк – один з головних овочів у салатах під час новорічно-різдвяних свят.

Тобто звариш його не так, щось пропустиш у процесі варіння – все, салат може бути невдалим.

Реклама

Це стосується і вінегрету, саме від солодкості буряків залежить, смачним він буде чи навпаки.

Ну й добавки. Завдяки домашнім кулінарам їх набралося немало, і вони лише покращать вінегрет.

І ще раз про правильне приготування буряків та інших овочів

Як приготувати вінегрет з квасолею
Як приготувати вінегрет з квасолею

Реклама

Буряк треба варити окремо, а не разом з картоплею та морквою, як це часто буває.

Після того, як буряк зварився, обдайте його холодною водою. Так він легше чиститиметься.

Смачніше буде, якщо овочі для вінегрету запекти. Запікатися вони мають у фользі.

Реклама

Читайте також:

Нарізка салату та його складання

Вважається, що ідеально, коли овочі будуть нарізані кубиком 1,5 см.

Після того, як цибуля подрібниться, її треба обдати окропом. Тим паче якщо овоч гірчить.

Щоби буряк не пофарбував інші інгредієнти, в окремому посуді, нарізану, полийте її олією.

До речі, про посуд. Вінегрет рекомендують збирати у скляному посуді, у металевому не можна.

Температура інгредієнтів. Це також важливо. Вони мають бути максимум кімнатної температури, гарячими можуть розсипатися, тобто втратити свою форму.

Солити і перчити салат потрібно перед заправкою олією або іншим соусом.

Читайте також:

Цікаві добавки до вінегрету

Спробуйте додати до вінегрету трохи маринованих грибів.
Спробуйте додати до вінегрету трохи маринованих грибів.

  1. Свіжий огірок. Його можна нарізати таких же розмірів, як і солоні, і додати в салат у пропорціях 1:1.
  2. Мариновані гриби. До вінегрету можна додати будь-які – від печериць до маслюків або опеньків.
  3. Мочене яблуко або квашена капуста. Вони нададуть не тільки приємної хрусткості вінегрету, а й легкої кислинки.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти