Без цукру, борошна та масла – рецепт напрочуд ніжного сирного десерту

4 травня 2022, 09:57
Його можна зробити у вигляді торта або порційно, у формах для кексів. Прикрасьте шоколадною глазур'ю або шматочками фруктів

За консистенцією він трохи нагадуватиме красивий "Калейдоскоп" або, як його ще називають, "Бите скло". В основі сир, молоко, желатин та мед. Тобто борошна та яєць не потрібно.

Жирність сиру не така важлива, а ось, якщо любите солодше, то замість заявлених ста грамів меду беріть більше.

Десерт без борошна, яєць та цукру

Реклама

Після того, як десерт без випічки буде сформовано, йому потрібен час для застигання в холодильнику.

Фублогерка Alina FooDee нагадує: робота триватиме із желатином, який треба прогріти після набухання, тож у жодному разі не кип'ятіть його, інакше він втратить свої властивості

Сирний десерт без борошна та цукру

Сирний десерт без борошна та цукру

Реклама

Інгредієнти:

  • сир – 600 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • мед – 100 г;
  • ванілін – на кінчику ножа;
  • крохмаль – 40 г;
  • молоко – 500 г (крем) + 100 г (для желатину);
  • желатин – 18-20 г.

Десертів без випічки безліч. Приготуйте десерт-торт на основі шоколадних вафель.

Як приготувати:

Реклама
  1. Желатин залити молоком (100 г) та залишити на 10 хвилин.
  2. Змішати яйця з крохмалем та невеликою кількістю молока. Коли маса стане повністю однорідною, додати решту молока. Варити на помірному вогні, постійно помішуючи. Коли з'являться перші бульбашки, заварити крем впродовж 30-60 секунд, зняти з вогню.
  3. Желатин прогріти до температури близько 60 градусів.
  4. Блендером перебити сир, додати крем та желатин, пробити до повної однорідності.
  5. Залити у форму, накрити харчовою плівкою та відправити у холодильник на 6-8 годин до повного застигання.

Докладніше про цей ніжний десерт дивіться нижче.

І ще один рецепт за 25 хвилин з горіхів та яблук знайдете тут.