Цей десерт є таким за декількома критеріями: він справді готується максимум за пів години та з дуже простих інгредієнтів. Подібних рецептів вистачає, про красивих черепашок з горіхів та шоколаду ми розповідали.
Цей більше схожий на ніжні кекси, які прикрашатимуть терте яблуко, горіхи та родзинки.
На каналі Ricette dolce facili рекомендують змастити верхівку вже готової випічки абрикосовим варенням.
Яблучний десерт з горіхами
Інгредієнти:
- по 1 шт. яйце, яблуко;
- 70 г цукру;
- 8 г ванільного цукру;
- дрібка солі;
- 70 мл олії;
- 80 мл молока;
- 150 г борошна;
- 7 г розпушувача
- 1 ст. л. цукру;
- горіхи, родзинки, кориця.
І ще один рецепт чудового десерту з какао, бананів та вівсянки читайте тут.
Як приготувати:
- Форми змастити вершковим маслом, припилити борошном.
- Яйце збити вінчиком з цукром, олією, ванільним цукром і дрібкою солі.
- Влити тепле молоко, всипати розпушувач та частинами – борошно. Перемішати. Розлити тісто по формах.
- Яблуко почистити, натерти, подрібнити горіхи. Викласти на тісто. Посипати корицею, родзинками та цукром.
- Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин.
Весь процес приготування цього швидкого десерту дивіться у відео.