Домашній кукурудзяний хліб за 30 хвилин – вистоювати тісто не доведеться

6 травня 2022, 17:09
Крім пшеничного та кукурудзяного борошна, потрібно грамів 250 тертого сиру. Тісто замішується на нежирному кефірі

Ми публікували з десяток різних рецептів домашнього хліба. Мабуть, один із найпростіших – ірландський із чотирьох інгредієнтів.

Як запевняє авторка цього кукурудзяного хліба herringinfurs.blogspot.com, він вийде повітряним, пористим і практично не кришитиметься.

Простий рецепт кукурудзяного хліба

Реклама

Такий хліб популярний у південних штатах США, зустрічається з різними добавками – свіжими або сушеними травами, беконом, рисом.

У цьому рецепті є напівтвердий сир, але це не додатковий інгредієнт. Він для цього хліба є обов'язковим.

Кукурудзяне борошно та пшеничне береться в пропорції 1:1. Якщо немає кукурудзяного, подрібніть крупу. Смачний цей хліб, коли він теплий або кімнатної температури. Їсти його можна просто так, з вершковим маслом або першими стравами.

Реклама

Кукурудзяний хліб із сиром

Кукурудзяний хліб із сиром

Інгредієнти (1 чашка – 240 г):

  • по 1 чашці борошна, кукурудзяного борошна;
  • 1/3 чашки цукру;
  • по 1 ч. л. крупної солі, соди;
  • 2 ч. л. розпушувача;
  • 300 г натертого на велику терку сиру середньої твердості;
  • 1 чашка нежирного кефіру;
  • 2 яйця;
  • 60 г вершкового масла плюс для змащування форми.

Рецепт грецького хліба з начинкою з бринзи або фети читайте у цьому матеріялі.

Реклама

Як приготувати:

  1. У мисці змішати обидва види борошна, сіль, соду, розпушувач та цукор. Додати сир, перемішати.
  2. Окремо збити яйця з кефіром і розтопленим і злегка охолодженим вершковим маслом.
  3. З'єднати суху та рідку суміші, швидко перемішати.
  4. Перекласти тісто у змащену вершковим маслом квадратну форму.
  5. Випікати 25-30 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці до сухої зубочистки.

Як приготувати чорну фокачу, треба додати активоване вугілля, дізнаєтеся тут.