Усі фрукти, які ростуть не у нас, вимагають особливих правил зберігання. Якщо ананаси можуть привезти трохи недозрілими і їх зберігати простіше, то інжир – примхливий, він м'який за структурою і навіть найменше пошкодження призведе до його швидкого псування. Що потрібно знати, щоби продовжити життя цього фрукту – нижче.
Як правильно зберігати інжир
Як правильно зберігати свіжий інжир
Перед тим, як відправити інжир на зберігання, треба уважно його оглянути. Якщо є вм'ятини і подряпини, то такий інжир потрібно з'їсти одразу. Для зберігання він не підходить.
Якщо є бажання помити інжир перед зберіганням, то робити це потрібно обережно. Краще це робити з пульверизатора. Але експерти радять акуратно протерти його насухо, а в контейнер скласти, перекладаючи паперовими серветками. Інжир не терпить вологи.
Єдине місце зберігання свіжого інжиру – холодильник. Середня температура +3 градуси. Так фрукти можуть пролежати 5-7 днів.
Недозрілий інжир у холодильник класти не потрібно. Він має полежати добу-дві в прохолодному і темному місці. Якщо по закінченню цього терміну він придатний до зберігання, то помістіть його в пластиковий контейнер і відправте в холодильник.
Читайте також:
- Як зберігати оливкову олію, Щоб вона не згіркла і була смачною 18 місяців
- Дріжджове тісто – як правильно зберігати в холодильнику і морозилці
- Як зберігати крупи, щоб не допустити цвілі, вологи, запаху і комах
- 10 продуктів, які потрібно зберігати в морозильнику