Як зварити прозорий ароматний бульйон – 5 важливих правил

2 січня 2022, 15:30
Із чого бульйон не варився б, його потрібно заливати чистою холодною водою. Якщо м'ясо на кістці, то води потрібно більше, з розрахунку 1:3. Допоможе "освітлити" бульйон лимонний сік та яєчний білок

Після свят, коли на столі було багато всього і воно жирне, на допомогу приходить бульйон.

Його завдання – допомогти шлунку оклигати і в цілому розвантажити організм. І бажано, щоб він був красивого золотавого кольору та ароматний.

5 правил для смачного та прозорого бульйону

Реклама

Бульйон можна випити просто так або приготувати на ньому свій улюблений суп. Про те, як це зробити максимально смачно, ми теж розповідали.

Нижче зібрано поради досвідчених господарок, які досягли досконалості у приготуванні бульйону.

Читайте також:

Реклама

Золоті правила для смачного бульйону

Бульйон потрібно варити на дуже повільному вогні

  1. Усе, що потрапить до нього, – м'ясо, риба та овочі – має бути добре вимите. З риби треба прибрати згустки крові, луску, з м'яса – жир, прожилки.
  2. Продукти потрібно заливати холодною водою, готувати на повільному вогні й не допускати сильного кипіння.
  3. Піну збирати не лише з поверхні, а й зі стінок каструлі за допомогою змоченої серветки. Якщо піна осіла на дно, потрібно додати трохи холодної води, піна має піднятися нагору.
  4. М'ясо на кістці потребує більше води. Правильна пропорція: 1 кг на 3,5 літра води.
  5. Для овочевого бульйону можна використовувати зів'ялі овочі. Смачніше, якщо перед варінням їх або обсмажити на сковороді, або трохи запекти.

Читайте також:

Що допоможе "освітлити" бульйон?

Якщо лимон розрізаний, розмістіть його на тарілку, присипану цукром, зрізом униз

Реклама

Це всім відома чищена цибулина. Також прозорість бульйону повернуть сік лимона – його потрібно додавати частинами, і збитий з невеликою кількістю води яєчний білок. Цю суміш треба додати в бульйон – і вона вбере залишки піни, якщо не вдалося всю зібрати.