Ніжний молочний омлет на сніданок – запечеться за 30 хвилин

12 травня 2022, 07:01
На бажання на ще гарячий омлет можна покласти дрібно натертий твердий сир і подавати зі свіжою зеленню

Цей пишний омлет дуже нагадує наш улюблений, який багато хто їв у дитячих садках. Не треба боятися, що молочний присмак переважатиме, це не так.

Ще омлет особливо не підніметься і не осяде, тому він не вийде за межі форми для запікання.

Молочний омлет на сніданок

Реклама

Ситнішим він буде, коли ще гарячий посипати тертим сиром. Перед подачею прикрасьте зеленню.

Рецепт від фудблогерки herringinfurs.blogspot.com.

Молочний омлет

Молочний омлет

Реклама

Інгредієнти:

  • 6 яєць;
  • 300 мл молока;
  • 1/2 ч. л. солі;
  • 20 г вершкового масла.

Як готують омлет у Туреччині та його рецепт дізнаєтеся тут.

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Яйця трохи збити в мисці вінчиком. Додати молоко та сіль, перемішати.
  2. Форму змастити вершковим маслом і перелити яєчну суміш.
  3. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, запікати 30-35 хвилин. Дати постояти з відкритими дверцятами ще п'ять хвилин.
  4. Подавати з тертим сиром та зеленню.

У Японії готують гарний омлет тамагоякі, для нього потрібні зелена цибуля та морква.