Печиво у вигляді бантиків "За 5 хвилин" – улюблений рецепт з дитинства

10 травня 2022, 12:21
Тісто замішується на сметані та вершковому маслі. Для начинки потрібно дуже густе варення або джем

Домашнє печиво, тим паче з кулінарних зошитів мам та бабусь, особливо смачне. Кожне з них може мати однаковий список інгредієнтів, а от назву кожна господиня давала свою.

Це печиво багатьом може бути відомо, ще й як "П'ятихвилинка" або "Хвилинка". Справа в тому, що тісто для нього готується швидко, йому навіть не знадобиться відпочинок. Після з'єднання борошняної та масляної суміші можна братися за роботу.

Печиво "За 5 хвилин" - рецепт з дитинства

Реклама

Важливо, щоб варення було дуже густим, так ви уникнете його протікання.

Рецепт з каналу Калніна Наталія.

Печиво "За 5 хвилин" з джемом

Печиво "За 5 хвилин" з джемом

Реклама

Інгредієнти:

  • борошно – 350 г;
  • вершкове масло – 120 г;
  • сметана -100 г;
  • цукор – 50 г;
  • яйце;
  • сода – 1/2 ч. л.;
  • сіль – 1/4 ч. л.

Багато хто може пам'ятати цікавий пиріг, який замішувався на сухому киселі. Подробиці читайте тут.

Як приготувати:

Реклама
  1. Просіяти борошно, натерти холодне вершкове масло. Перетерти руками.
  2. Окремо з'єднати яйце, сметану та цукор. Додати сіль, гашену соду, перемішати.
  3. Додати суміш до борошна з маслом. Замісити тісто. За необхідності додати борошно.
  4. Тісто розділити на три частини, розкачати в тонкі пласти завтовшки 3-4 мм.
  5. Розрізати на квадрати 5 на 5 см. Викласти джем, скріпити протилежні краї з одного боку.
  6. Випікати за 180 градусів 10-15 хвилин.

Рецепт запорізьких бубликів знайдете в цьому матеріялі.