Рецепт кавово-молочного напою "Гібралтар" на честь Дня еспресо в Італії

17 квітня 2022, 08:10
Напій придумали не в Італії, а в США, але він готується саме на еспресо. Смачнішим він буде, якщо заварювати каву на свіжомелених зернах

Під тиском – так перекладається слово "еспресо" з італійської. В Італії цей напій був придуманий і пишаються ним настільки, що 17 квітня вшановують усією країною.

Саме під тиском на подрібнені кавові зерна з еспресо-машини ми отримуємо тягучий та насичений напій.

Кавовий напій "Гібралтар"

Реклама

"Гібралтар" порівняно молодий, його вигадали 2005 року в Сан-Франциско. Названий не на честь географічного об'єкта, а на честь форми склянок.

У нашому випадку підійде будь-яка ємність з товстими стінками та дном.

Якщо немає кавомашини, то зваріть її так, як це роблять у Єгипті з особливою піною.

Реклама

Рецепт із сайту coffeefan.info.

Вимоги до добре звареної кави

Смачна кава буде зі свіжомелених зерен

Їх небагато, але якщо це не враховувати, напій не буде бездоганним.

Реклама

Отже, варити каву потрібно тільки зі свіжомелених практично в пил зерен, заварювати на очищеній, нехлорованій воді. Ідеально, якщо робитимете ви це в джезві.

Тут читайте про цікаву альтернативу каві, яку вигадали в Японії, – це кавове желе

Кавовий напій "Гібралтар"

Кавовий напій "Гібралтар" на основі еспресо

Інгредієнти:

  • еспресо – 55-60 мл;
  • молоко – 55 мл;
  • цукор – за смаком.

Про всі тонкощі кави по-в'єтнамськи читайте тут.

Як приготувати:

  1. Прогріти скляну або керамічну чашку.
  2. Зварити еспресо. Збити молоко, щоб завтовшки піна була 1 см.
  3. Перелити каву в ємність, тут можна додати цукор за смаком.
  4. Тонким струменем влити молоко, пити, не перемішуючи.