Рецепт плову зі свининою в казані, з яким впораються навіть новачки

1 травня 2022, 14:20
Крім свинини безпосередньо, потрібні свинячі кістки та курдюк. Від останнього можна відмовитись. Обов'язкові зіра та приправа для плову

Найсмачніша їжа виходить, коли вона готується просто неба та на відкритому вогні. Як зробити шурпу на природі та вдома – ми писали.

Цей же плов теж можна зробити вдома, але смачніше все ж таки в казані й на дачі. Рецепт спеціяльно для тих, хто хоче приготувати його на багатті вперше.

Простий рецепт плову на багатті

Реклама

Курдюк, баранячий жир, спочатку обсмажується в олії. Можна замінити його салом або взагалі не використовувати.

На каналі СЕНЯ В ДІЛІ дають кілька лайфхаків:

  • під час приготування вогонь під казаном має бути максимальним;
  • не відкривати кришку казана після того, як додався рис;
  • у процесі необхідно додавати сіль.

Плов зі свининою у казані

Плов у казані зі свининою

Реклама

Інгредієнти:

  • по 1 кг рису, моркви, м'яса;
  • 4 головки часнику;
  • 500 г цибулі, нарізаної півкільцями;
  • 500 г кісток;
  • 200 г курдюка;
  • приправи для плову;
  • зіра, коріандр, сіль, перець.

Якщо плануєте шашлик, то знайдете тут рецепт маринаду та соусу до нього від Євгена Клопотенка.

Як приготувати:

Реклама
  1. Промити рис до чистої води.
  2. У розігрітий казан влити 100-150 мл олії. Перевірити температуру олії за допомогою цибулі. Трохи опустіть в олію, якщо цибуля зашипить, додати курдюк. Смажити до стану шкварок. Дістати шумівкою.
  3. У казан додати кістки. Вони мають засмажитись, а не тушкуватись.
  4. Додати свинину, перемішати. Зіру розтерти долонями та додати до м'яса, знову перемішати. Готувати 15 хвилин.
  5. Додати цибулю, нарізану півкільцями. Смажити до золотавості.
  6. Додати моркву. Готувати 10-15 хвилин, помішуючи.
  7. Поставити чайник, щоб вода закипіла. Додати окроп, щоб покрив м'ясо. Всипати всі приправи разом із сіллю. Перемішати. Тушкувати 30 хвилин, помішуючи.
  8. Покласти часник. Готувати кілька хвилин.
  9. Всипати рис та розрівняти. Додати окріп, щоб покрити рис на кілька сантиметрів.
  10. Щойно вода вбереться до рівня рису, щільно закрити кришкою і не відкривати 15-20 хвилин.
  11. Відкрити кришку, якщо залишилася вода, дати випаруватися.

І одразу чотири соуси для шашлику на будь-який смак зібрані в цьому матеріалі.