Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Смачна та проста в приготуванні шурпа – рецепт для дому та багаття

Шурпа зручна тим, що для неї не потрібно нічого смажити окремо – все вариться в одній каструлі. У рецепті використовуються яловичі ребра
Шурпа в казані
Шурпа в казані

У Грузії використовують яловичину у ситному острі, у Таджикистані та інших тюркських країнах готують і з неї, але насамперед – з баранини.

Вона потрібна і для шурпи, однієї з головних перших страв Середньої Азії та інших країн.

Реклама

Звичайно, смачніше, коли шурпа готуватиметься на багатті, але й на плиті, якщо все зробити правильно, теж дуже добре.

Намагайтеся використати соковиті помідори та болгарський перець. Вони, як і решта овочів, мають нарізатися крупно.

Цвєткова Наталія пропонує замаринувати трохи цибулі в оцті із зеленню, подавайте її разом із шурпою. Не забудьте зелень, вона може бути будь-якою, але її треба багато.

Реклама

Шурпа – простий рецепт

Шурпа – простий рецепт
Шурпа – простий рецепт

Інгредієнти:

  • яловичі ребра або баранина на кістці – 1,5 кг;
  • вода – 3-3,5 л;
  • перець чорний горошком, духмяний перець – по 3 шт.;
  • помідори, цибуля, морква – по 2 шт.;
  • перець болгарський – 1-2 шт.;
  • часник – 4-5 зубчиків;
  • зелень, сіль, перець;
  • коріандр -1 ч. л.;
  • оцет 6% – 1 ст. л.

Як просто зробити казахський нон-палау дізнаєтесь із цього матеріялу.

Реклама

Як приготувати:

  1. Ребра промити, розділити та відправити у каструлю або казан. Залити холодну воду. Довести до кипіння, у процесі знімати піну.
  2. Цибулю розділити хрест-навхрест не до кінця, моркву почистити, додати в бульйон. Всипати перець та готувати на невеликому вогні 1,5 години.
  3. Нарізати довільно, перець, помідори і картоплю.
  4. Для маринованої цибулі нарізати її тонкими кільцями. З'єднати з нарізаним кропом, оцтом і перемішати. Залишити на 15 хвилин.
  5. Дістати з бульйону цибулю та моркву. Додати картоплю, моркву та перець. Готувати до напівготовності картоплі.
  6. Додати помідори, нарізаний часник, посолити за смаком. Додати всі спеції.
  7. Нарізати улюблену зелень і додати наприкінці приготування. Вимкнути вогонь і дати настоятися 10-15 хвилин.

Докладніше про цю просту шурпу дивіться у відео.

Як зробити лінивий лагман на вечерю та обід – дізнаєтесь тут.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти