Рецепт соковитих кутабів із зеленню – вони оселяться на вашій кухні надовго

21 травня 2022, 13:30
Часто трапляється ще одна назва цієї страви – "азербайджанські чебуреки". Для начинки беруть усе, що є вдома

Найтонше тісто, воно трохи хрумтить і змащене вершковим маслом, і багато соковитої начинки – це все про азербайджанські кутаби. Формою вони схожі на чебуреки та на чудові грузинські коржики із сулугуні – чвіштарі.

Начинка може бути різна – від фаршу до кисломолочного сиру із зеленню. Але тепер сезон свіжого шпинату, кропу, петрушки, тож активно використовуватимемо їх.

Як приготувати кутаби із зеленню

Реклама

У рецепті від OSHPAZ KELINдодається трохи свіжої м'яти - можна уявити, якою особливою буде начинка для цих кутабів.

Кутаби із зеленню

Кутаби з зеленню

Інгредієнти:

Реклама
  • борошно – 400 г;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • вода тепла – 250 мл;
  • олія – 2 ст. л.

Начинка:

  • шпинат – 450 г;
  • м'ята-30 г;
  • сіль, перець;
  • паприка – 1 ч. л.;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • олія – 30 мл;
  • вершкове масло для змащування.

І ще один рецепт обов'язково спробуйте – вітамінні коржики, для них потрібно багато зелені.

Як приготувати:

Реклама
  1. У борошно додати сіль, перемішати. Влити теплу воду та олію. Замісити тісто, накрити плівкою та дати постояти 15-20 хвилин.
  2. Шпинат нарізати, додати подрібнену м'яту. Цибулю нарізати і обсмажити на олії до прозорого.
  3. Гарячу цибулю додати до зелені, додати спеції, влити олію і ретельно перемішати.
  4. Тісто розділити на частини, скачати кульки та накрити плівкою, доки формуються кутаби.
  5. Кожну частину тонко розкачати в коло, викласти начинку та сформувати кутаби у вигляді півмісяця. Обсмажити на сухій сковороді.
  6. Змастити вершковим маслом і скласти один на один. Накрити кришкою і залишити в теплі на 10-15 хвилин.

Докладніше, як формувати кутаби, дивіться далі.

Рецепт дуже шаруватої узбецької катлами (це такі коржики) знайдете тут.