Салати з квасолею – прості рецепти легкого овочевого та з відвареним м'ясом

30 березня 2022, 17:37
Квасоля може бути консервована не в томаті, але краще, якщо зварите її самі. Салати заправляються олією і за бажанням з додаванням соку лимона

Салати з квасолею – це коли треба ситно повечеряти. Нижче два варіянти. Один овочевий, другий з відвареним м'ясом. Пропонується яловичина, вона цілком замінна куркою або шинкою.

Квасолю можна використовувати консервовану у власному соку, але краще, якщо вона буде відварена.

Салати з квасолею - прості рецепти / Фото: Колаж: Сьогодні

Реклама

Як правильно її зварити – дивіться тут.

Салат зі свіжими помідорами від vegansearth заправляється олією. Смачнішим він буде зі свіжою кінзою.

Салат з яловичиною за рецептом pp.mealзаправляється соусом з оливкової олії та соку лимона. Їх беріть за своїм смаком.

Реклама

Салат з квасолею та помідорами

Салат з квасолею та помідорами

Інгредієнти:

  • бляшанка консервованої квасолі;
  • помідори – 2-3 шт.;
  • червона цибуля – за смаком;
  • часник – 1 зубчик;
  • кінза, сіль, олія – за смаком.

Квасолю можна використовувати і як начинку. Наприклад, у пастушому пирозі.⠀

Реклама

Як приготувати:

  1. Цибулю та помідори нарізати, часник подрібнити. З'єднати та перемішати.
  2. З квасолі злити воду і додати до помідорів з цибулею. Додати сіль та перець, заправити олією. Перемішати.
  3. Подавати зі свіжою нарізаною кінзою.

Салат з квасолею та відвареною яловичиною

Салат з квасолею та відвареною яловичиною

Інгредієнти:

  • 1 болгарський перець великий;
  • 1 невелика бляшанка квасолі у власному соку;
  • 100 г відвареної яловичини;
  • 1 цибуля невелика;
  • невелика жменя волоських горіхів;
  • петрушка або кінза;
  • оливкова олія, сік лимона, сіль, перець – за смаком.

Рецепт паштету з буряка, для якого потрібна квасоля та бринза, читайте тут.

Як приготувати:

  1. Усі інгредієнти нарізати та змішати. Додати подрібнені горіхи.
  2. Для заправки змішати оливкову олію та сік лимона, заправити салат.
  3. Довести до смаку сіллю, перцем та свіжою зеленню.