Юшка на багатті – правила ідеальної страви та рецепт від рибалок

15 травня 2022, 12:06
Використовується судак та дрібна риба. Судака потрібно засолити в одній ложці солі на 15 хвилин, дрібна рибка зробить бульйон наваристим.

Якщо є казанок і можливість використовувати його просто неба, то можна приготувати дуже багато смачного.

Наваристий куліш і юшка стоять у цьому списку на перших позиціях.

Як приготувати юшку на багатті

Реклама

Для цього рецепта використовуватиметься дрібна рибка і судак. Останній, випотрошений і вимитий, має полежати в солі хвилин 10-15.

Дрібну рибку потрібно загорнути у кілька шарів марлі, зав'язати та відварити – бульйон буде насиченішим.

Правильна юшка має бути прозорою, тому періодично знімайте піну. Крупніше, а саме півкільцями, ріжте цибулю. Цибулю краще вимити та не чистити від лушпиння.

Реклама

Рецепт з каналу готує Микита Сергійович.

Юшка на багатті із судака

Рецепт юшки на судаку

Інгредієнти:

Реклама
  • 2,5 л води;
  • дрібна риба;
  • 5 картоплин;
  • судак;
  • по 1 цибулині, моркви;
  • корінь селери;
  • лаврове листя, духмяний перець, сіль, петрушка.

Як смачно запекти картоплю у фользі та ідеальний соус до страви знайдете тут.

Як приготувати:

  1. Рибу скласти у кілька шарів марлі, зав'язати та опустити у холодну воду.
  2. Картоплю крупно нарізати. У цибулі зрізати хвостики, лушпиння не очищати, нарізати півкільцями, моркву нарізати півкільцями, селеру – крупно.
  3. Піну з рибного бульйону, дістати рибу. Долити води, довести до кипіння та додати овочі.
  4. Судака почистити. Відрізати плавники, з голови дістати зябра і прибрати нутрощі. Добре промити та нарізати.
  5. Рибу засолити за 15 хвилин до приготування однією столовою ложкою солі. Додати до бульйону. Готувати 15 хвилин.
  6. За п'ять хвилин до готовності додати лаврове листя та духмяний перець.
  7. Зняти піну, готувати п'ять хвилин. Довести до смаку сіллю.
  8. На бажання додати 50 грамів горілки й загасити поліно у юшці.
  9. Подавати з петрушкою.

Тут читайте про секрети приготування шурпи як на багатті, так і в каструлі на плиті.