4 рецепти лаваша з різним сиром, підійдуть для багаття та сковороди

9 червня 2022, 11:11
Це плавлений сир, недорогий твердий, бринза та сулугуні. Як додаткові інгредієнти – багато зелені, смажені яйця та помідори

Забігаючи наперед, лаваш можна просто й легко приготувати самостійно, тобто залишиться купити сир і трохи овочів.

Зазвичай лаваш із сиром на багатті на розігріві основної страви, для цієї гарячої закуски не варто шкодувати зелені. Разом з цим будьте обережні з помідорами, щоб їхній сік не виплив, а лаваші не підгоріли.

Рецепти лаваша із сиром для пікніка

Реклама

Усі ці рецепти перевірені нами особисто. Звичайно, їх можна видозмінювати або зупинитися на якомусь одному й відтворити на пікніку.

Лаваш на багатті з плавленим сирком

Лаваш з плавленим сиром

Складові:

Реклама
  • 1 плавлений сирок;
  • 1 тонкий лаваш;
  • 200 г шинки;
  • 1 яйце;
  • 30 г вершкового масла;
  • 1 помідор;
  • 50 г твердого сиру;
  • 1 пучок зелені.

Як приготувати:

  1. Збийте розм'якшене вершкове масло з яйцем. Вилийте суміш на розігріту сковороду і обсмажте, помішуючи лопаткою.
  2. Наріжте шинку кубиками. Зелень помийте і дрібно порубайте.
  3. Помідор помийте, розріжте навпіл і наріжте тонко. Сир натріть на крупній тертці.
  4. Лаваш рівномірно намажте плавленим сирком. На одну половину викладіть шинку, зелень, помідори, тертий сир і яйця. Накрийте другою половиною, притисніть і розріжте навпіл.
  5. Розігрійте суху сковороду на вогні та підсмажте лаваш з двох боків. Або обсмажте на грилі.

Як приготувати яєчні рулети з грибами, для них теж потрібен лаваш, дізнаєтеся тут.

Лаваш із сиром і зеленню на багатті

Лаваш з твердим сиром

Реклама

Складові:

  • 1 лаваш (краще круглий);
  • 100 г твердого сиру;
  • зелень, сіль, перець;
  • олія.

Як приготувати:

  1. Натріть сир та з'єднайте з нарізаною зеленню. Добавте сіль та перець.
  2. Викладіть на лаваш, сформуйте конверт або анкрийте другим.
  3. Змістіть олією і обсмажте з обох боків, щоб сир розплавився.

Рецепт гарячих ролів з лаваша може стати улюбленим для сніданків.

Лаваш з бринзою і помідорами

Лаваш з бринзою

Складові:

  • 2 лаваші;
  • 200 г бринзи;
  • 100 г зелені (петрушки, зеленої цибулі, базиліка);
  • 2 ст. л. нарізаних помідорів;
  • спеції.

Як приготувати:

  1. Зелень поріжте, бринзу натріть. З'єднайте та додайте нарізані помідори.
  2. Лаваш розріжте на 6 частин.
  3. Викладіть начинку та загорніть. Обсмажьте на мангалі з двох боків.

Дуже смачною виходить рибна юшка на багатті, усі секрети рибалок щодо її приготування знайдете в цьому матеріялі.

Лаваш із сулугуні та помідорами на багатті

Лаваш з сулугуні

Складові:

  • 5 листів лаваша;
  • 500 г сулугуні;
  • 3-4 помідори;
  • кріп;
  • оливкова олія.

Як приготувати:

  1. З'єднайте нарізану зелень і тертий сулугуні. Наріжте тонко помідори.
  2. Викладіть сулулугуні на лаваш, зверху – помідори. Згорніть у рулет и намажте оливковою олією.
  3. Смажте до готовності з обох боків.

Обов'язково спробуйте приготувати куліш на багатті із секретним інгредієнтом.