Якщо є казанок і можливість використовувати його просто неба, то можна приготувати дуже багато смачного.
Наваристий куліш і юшка стоять у цьому списку на перших позиціях.
Для цього рецепта використовуватиметься дрібна рибка і судак. Останній, випотрошений і вимитий, має полежати в солі хвилин 10-15.
Дрібну рибку потрібно загорнути у кілька шарів марлі, зав'язати та відварити – бульйон буде насиченішим.
Правильна юшка має бути прозорою, тому періодично знімайте піну. Крупніше, а саме півкільцями, ріжте цибулю. Цибулю краще вимити та не чистити від лушпиння.
Рецепт з каналу готує Микита Сергійович.
Юшка на багатті із судака
Інгредієнти:
- 2,5 л води;
- дрібна риба;
- 5 картоплин;
- судак;
- по 1 цибулині, моркви;
- корінь селери;
- лаврове листя, духмяний перець, сіль, петрушка.
Як смачно запекти картоплю у фользі та ідеальний соус до страви знайдете тут.
Як приготувати:
- Рибу скласти у кілька шарів марлі, зав'язати та опустити у холодну воду.
- Картоплю крупно нарізати. У цибулі зрізати хвостики, лушпиння не очищати, нарізати півкільцями, моркву нарізати півкільцями, селеру – крупно.
- Піну з рибного бульйону, дістати рибу. Долити води, довести до кипіння та додати овочі.
- Судака почистити. Відрізати плавники, з голови дістати зябра і прибрати нутрощі. Добре промити та нарізати.
- Рибу засолити за 15 хвилин до приготування однією столовою ложкою солі. Додати до бульйону. Готувати 15 хвилин.
- За п'ять хвилин до готовності додати лаврове листя та духмяний перець.
- Зняти піну, готувати п'ять хвилин. Довести до смаку сіллю.
- На бажання додати 50 грамів горілки й загасити поліно у юшці.
- Подавати з петрушкою.
Тут читайте про секрети приготування шурпи як на багатті, так і в каструлі на плиті.