3 великодні закуски, вони недорогі та готуються просто

14 квітня 2022, 12:08
Це гарячі печериці із сиром, їх можна подавати з часниковими грінками, ніжний паштет з курячої печінки та фаршировані яйця

Крім традиційних великодніх страв, без яких святковий стіл не відбудеться, можна урізноманітнити його красивими та бюджетними закусками.

Печериці фаршируються твердим сиром з медом, яйця – жовтками з гірчицею, а ніжний курячий паштет потрібно додати трохи вершків та білого вина.

Бюджетні закуски на Великдень

Реклама

Фаршировані гриби із сиром та медом

Фаршировані гриби з медом і сиром

Інгредієнти:

  • Великі печериці – 16 шт.
  • Рідкий мед – 100 г
  • Твердий сир – 400 г
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець

Як приготувати:

Реклама
  1. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  2. Гриби добре помийте, видаліть ніжку у кожної печериці.
  3. Влийте трохи меду в виїмку, потім начиніть гриб 1-2 ч. л. сиру.
  4. Покладіть гриби на деко, посоліть, поперчіть і збризніть оливковим маслом.
  5. Запікайте 10 хвилин.
  6. Фаршировані гриби можна подавати з часниковими тостами. Щоб їх зробити, підсмажте хліб і натріть його зубчиком часнику.

Рецепт швидких маринованих печериць, які теж стануть смачною закускою, знайдете тут.

Фаршировані яйця з гірчицею

Фаршировані яйця на Великдень

Інгредієнти:

Реклама
  • Яйця – 6 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Мелена паприка – за смаком
  • Листя петрушки – 12 шт.

Як приготувати:

  1. Обережно опустити курячі яйця у велику каструлю з киплячою водою. Варити на повільному вогні 10 хвилин.
  2. Злити рідину та залити яйця холодною водою. Дати охолонути. Очистити і розрізати навпіл.
  3. Вийняти яєчні жовтки і помістити їх у миску з майонезом і гірчицею; додати трохи солі і перцю. Розім'яти до отримання однорідної пасти, а потім начинити цією сумішшю яєчні білки.
  4. Посипати паприкою, прикрасити листям петрушки.

Як пофарбувати патріотичні яйця на Великдень – дізнаєтеся тут.

Ніжний паштет з курячої печінки

Паштет печінковий: рецепт з фото

Інгредієнти:

  • Куряча печінка – 500 г
  • Вершкове масло – 150 г
  • Велика солодка цибулина
  • 3-4 зубчики часнику
  • Біле сухе вино – 150 мл
  • Жирніші вершки – 100 мл
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець
  • Трохи мускатного горіха

Як приготувати:

  1. На оливковій олії обсмажити нарізану цибулю і часник до прозорості. Робити його коричневим не потрібно.
  2. Додати крупно порізану курячу печінку без плівок і жиру. Швидко обсмажити, печінка всередині має залишатися червоною.
  3. Потім додати вершкове масло, влити вино і довести до кипіння. Помішуючи, дати випаруватися різкому запаху алкоголю.
  4. Трохи остудити суміш і перетерти її за допомогою блендера.
  5. Повернути печінковий паштет назад на сковороду, додати вершки і довести до кипіння. Добре помішуючи, тушкувати 3 хвилини. Додати сіль, перець і мускатний горіх.
  6. Перекласти курячий паштет в банку і дати застигнути. За бажанням можна залити його розтопленим вершковим маслом – так паштет буде зберігатися довше.

А тут знайдете рецепт паштету зі скумбрії. Для нього потрібні яйця та зелена цибуля.