Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Фаршировані баклажани по-турецьки – особливості та простий рецепт (фото)

Хвостики у баклажанів не обрізаються, а сам овоч чиститься поздовжніми смужками й після запікання будуть смугастими
Як приготувати фаршировані баклажани по-турецьки
Як приготувати фаршировані баклажани по-турецьки

Після іспанської запіканки тумбет з баклажанами ми зрозуміли, що ці овочі повсюдні. Фарширують і потім запікають баклажани не лише у нас.

У Туреччині вони називаються карниярик. Спочатку їх потрібно очистити поздовжніми смужками, залишаючи хвостики. Це можна зробити за допомогою картоплечистки. Потім овочі замочуються в солоній воді, обсмажуються в олії.

Реклама

Перед запіканням розріжте баклажани та зробіть поглиблення для начинки. Начинку прикрасьте часточками помідора та очищеним від насіння зеленим перцем.

Рецепт від kitchen.727go.com.

Фаршировані баклажани по-турецьки

Реклама

Фаршировані баклажани по-турецьки
Фаршировані баклажани по-турецьки

Інгредієнти:

  • баклажани – 6 шт.;
  • яловичий фарш – 350 г;
  • помідори – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • часник – 2 зубки;
  • зелений перець – 2 шт.;
  • томатна паста – 1 ч. л.;
  • подрібнена петрушка;
  • оливкова олія – 3 ст. л.; + 1 склянка;
  • чорний перець – 1 ч. л.;
  • сіль – 2 ст. л. + 1 ч. л.

Як приготувати:

Реклама
  1. Баклажани очистити поздовжніми смужками завширшки 1 см. Хвостики зрізати не потрібно.
  2. У велику миску налити холодну воду, покласти 2 ст. л. солі та помістити у воду баклажани на 30-40 хвилин.
  3. Цибулю очистити й дрібно нарізати. Помідори та перець нарізати на кубики. Обсмажити цибулю до золотавого кольору. Додати зелений перець, смажити ще 2-3 хвилини.
  4. Додати м'ясний фарш. Смажити 7-10 хвилин.
  5. Додати подрібнений часник, томатну пасту, помідори, 1 ч. л. солі та мелений чорний перець. Готувати 5 хвилин. Додати подрібнену петрушку та вимкнути вогонь.
  6. У глибокій сковороді розігріти 1 склянку олії. Обсмажити баклажани з усіх боків до золотавого кольору. Смажені баклажани покласти на паперові рушники, щоб видалити надлишки олії.
  7. Баклажани викласти у форму. Зробити поздовжній розріз та за допомогою ложки зробити поглиблення. Розкласти начинку. Прикрасити половинками помідорів та стручками зеленого перцю, очищеного від насіння.
  8. Запікати в попередньо розігрітій до 170 градусів духовці 20-25 хвилин. Подавати карниярик з рисом.

Цікавий теплий салат з баклажанами підійде на вечерю. Тут дивіться, як її приготувати.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти