Як у дитинстві

Польська кухня

Десерт Королеви

Млинці з картоплі

Чай із бузку

Маринуємо редиску

Вівсяне печиво як у дитинстві – простий рецепт улюбленої випічки

Колись воно продавалося не тільки на вагу, а й у гарних, практично подарункових коробках. Для цього рецепта потрібно трохи меду, родзинок та ванільного цукру
Вівсяне печиво - рецепт як у дитинстві
Вівсяне печиво - рецепт як у дитинстві

Печиво за радянських часів продавалося на вагу, як пісочні "Глаголики", або в красивих коробках, як вівсяне.

Попри абсолютну простоту останнього, воно було неймовірно популярним та пропонувалося під назвою "Вівсяне" або "Вівсяночка".

Реклама

За вимогами виробництва вівсяного борошна у складі печива тоді мало бути щонайменше 14%.

Звідки ця цифра і чому саме така кількість, невідомо.

У рецепті від фудблогерки sweet_foto_rnd, крім родзинок, потрібна половина чайної ложки меду.

Реклама

Вівсяне печиво як у дитинстві

Вівсяне печиво як у дитинстві
Вівсяне печиво як у дитинстві

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 175 г;
  • вівсяне борошно – 75 г;
  • вершкове масло – 80 г;
  • цукор – 120 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • мед – 15 г;
  • вода – 50 г;
  • родзинки – 25 г;
  • сода – 1/2 ч. л.;
  • кориця – 1 ч. л. (без гірки);
  • дрібка солі.

І ще одне печиво з дитинства -"Каштани" у вафельній крихті – дуже варто спробувати. У тісто йдуть варені жовтки.

Реклама

Як приготувати:

  1. Родзинки промити, обсушити серветкою і подрібнити блендером або ножем. З'єднати просіяне пшеничне борошно, вівсяне борошно, соду.
  2. Розм'якшене вершкове масло збити з цукром, ванільним цукром, сіллю до пишності. Додати мед, родзинки та перемішати. Влити теплу воду, перемішати ще раз.
  3. Ввести борошняну суміш і замісити тісто. Сформувати кульки розміром з волоський горіх.
  4. Викласти на пергамент, надати форми пальцями.
  5. Випікати за температури 200 градусів 15 хвилин.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Рекомендации segodnya.ua

Далі по темі

Реклама на segodnya.ua Реклама

У4.5.0.

Важливо

Головні теми

Погода

Telegram

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти