Печиво за радянських часів продавалося на вагу, як пісочні "Глаголики", або в красивих коробках, як вівсяне.
Попри абсолютну простоту останнього, воно було неймовірно популярним та пропонувалося під назвою "Вівсяне" або "Вівсяночка".
За вимогами виробництва вівсяного борошна у складі печива тоді мало бути щонайменше 14%.
Звідки ця цифра і чому саме така кількість, невідомо.
У рецепті від фудблогерки sweet_foto_rnd, крім родзинок, потрібна половина чайної ложки меду.
Вівсяне печиво як у дитинстві
Інгредієнти:
- пшеничне борошно – 175 г;
- вівсяне борошно – 75 г;
- вершкове масло – 80 г;
- цукор – 120 г;
- ванільний цукор – 10 г;
- мед – 15 г;
- вода – 50 г;
- родзинки – 25 г;
- сода – 1/2 ч. л.;
- кориця – 1 ч. л. (без гірки);
- дрібка солі.
І ще одне печиво з дитинства -"Каштани" у вафельній крихті – дуже варто спробувати. У тісто йдуть варені жовтки.
Як приготувати:
- Родзинки промити, обсушити серветкою і подрібнити блендером або ножем. З'єднати просіяне пшеничне борошно, вівсяне борошно, соду.
- Розм'якшене вершкове масло збити з цукром, ванільним цукром, сіллю до пишності. Додати мед, родзинки та перемішати. Влити теплу воду, перемішати ще раз.
- Ввести борошняну суміш і замісити тісто. Сформувати кульки розміром з волоський горіх.
- Викласти на пергамент, надати форми пальцями.
- Випікати за температури 200 градусів 15 хвилин.