Домашній сир за 30 хвилин – бюджетний рецепт, з яким впорається кожен

Ще потрібен оцет 9% та сіль. Після того, як сироватка стече, а сир сформується, накрийте його плівкою, щоб скоринка не обвітрилася
Домашній сир - рецепт
Домашній сир - рецепт

За наявності молока в домашніх умовах можна приготувати не тільки цей сир, а й моцарелу, як це правильно зробити, ми писали.

Тут дуже важливо повільно й тонким струмком вливати в гаряче молоко оцтову воду.

Реклама

Після того, як сир сформований і з нього продовжує стікати сироватка, накрийте плівкою, щоб не обвітрився.

Рецепт каналу Appetissimo розрахований на шість літрів молока, скорочуйте кількість інших інгредієнтів, якщо молока у вас менше.

Домашній сир з молока

Інгредієнти:

Реклама
  • молоко – 6 л;
  • оцет (9%) – 6 ст. л.;
  • вода – 180 мл;
  • сіль – 1 ч. л.

Тут дізнаєтесь, як зробити домашні сосиски з курячого філе.

Як приготувати:

  1. Молоко довести до температури 90-95 градусів.
  2. Оцет розвести у воді.
  3. Якщо на молоці під час підігрівання утворилася піна, молоко слід перемішати. Зменшити вогонь до мінімального.
  4. Влити воду з оцтом дуже повільно, помішуючи, тонким струмком. Щойно сироватка відокремилася, одразу ж перестати наливати воду з оцтом.
  5. Зняти з плити та викласти сирну масу у форму для проціджування.
  6. Під час викладання у форму посолити.
  7. Коли сир практично стік, накрити пакетами або плівкою до повного остигання.

Тут дивіться, як правильно вливати оцтову воду у молоко під час варіння сиру.

Реклама

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти