Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Простий рецепт "Шкільного" тістечка – улюбленої випічки дитинства

Це два пісочні коржі, які скріплюються прошарком джему, тоді яблучного повидла, і прикрашаються помадкою з ароматом лимона. Попри прості інгредієнти, "Шкільне" було хітом у мільйонів школярів
Тістечко "Шкільне" - рецепт
Тістечко "Шкільне" - рецепт

Колись воно коштувало 22 копійки і було бестселером шкільних їдалень радянського періоду. Його так і називали – "Шкільне". Або "смужки" з повидлом.

Саме яблучне повидло скріплювало дві пісочні скибочки тістечка. Найсмачніша – цукрова помадка зі смаком лимона, прикрашена нитками із шоколаду.

Реклама

Фудблогерка sweet_foto_rnd дуже рекомендує потримати тісто в холодильнику перед випіканням щонайменше 30 хвилин, так воно вийде максимально розсипчастим.

Попри прості інгредієнти, "Шкільне" виходить дуже смачне і може позмагатися з відомими у багатьох країнах тістечками.

Тістечко "Шкільне"

Інгредієнти для тістечка:

Реклама
  • Борошно – 350-380 г
  • Вершкове масло – 200 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 130 г
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Дрібка солі
  • Джем – 170 г

Для помадки:

  • Цукор – 250 г
  • Вода – 75 г
  • Сік лимона – 1 ч. л.

Як приготувати:

  1. Для помадки у сотейнику змішати цукор та воду. Довести до кипіння, додати лимонний сік і варити кілька хвилин. Швидко охолодити, помістивши сотейник у каструлю з холодною водою.
  2. Коли помадка охолоне до 50 градусів, збити міксером до загустіння. Накрити плівкою в контакт та прибрати в холодильник.
  3. Для тіста змішати розм'якшене вершкове масло, цукрову пудру, сіль, яйце кімнатної температури. Збити міксером до однорідного.
  4. Борошно просіяти з розпушувачем. Поступово додати борошно та замісити тісто. Воно має вийти м'яке, але не липнути до рук. Прибрати в холодильник на 30-60 хвилин, розділивши його на 2 рівні частини.
  5. Розкачати кожну частину в прямокутник і випікати за температури 200 градусів 15 хвилин.
  6. Один гарячий корж змастити джемом, накрити другим коржем і дати охолонути.
  7. Розтопити помадку до рідкого в мікрохвильовій печі, додати трохи води, щоб отримати потрібну консистенцію, і розподілити по коржу.
  8. Коли помадка застигне, порізати печиво на прямокутники.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти