Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Два нових салати на Великдень – рецепти "Моркви" та "Писанки"

Ці два салати викладаються прошарками, інгредієнти з'єднуються за допомогою сметани або майонезу, тому вимагають певного часу для просочення
Нові салати на Великдень
Нові салати на Великдень / Фото: Колаж: Сьогодні

Ми вибрали ці салати, бо вони асоціюються зі святом Великодня. "Моркова" – це паралель з кроликом, символом католицького Великодня, з "Писанкою" все зрозуміло і так.

Тож ці два варіянти стануть чудовим доповненням до традиційних страв цього дня.

Реклама

Щоб досягти ідеальної форми салатів, зручніше їх формувати у довгастих тарілках.

Салат "Морква" за рецептом ftf.profood листковий, з м'яса можна використовувати курку або індичку.

"Писанка" від української фудблогерки just_food_by_dianaне містить конкретних пропорцій інгредієнтів, усе беріть на свій смак.

Реклама

Салат "Писанка"

Салат "Писанка"
Салат "Писанка"

Складові:

  • варена картопля;
  • салямі або шинка;
  • варена морква;
  • варені яйця;
  • перець солодкий;
  • кукурудза;
  • майонез:
  • оливки, зелена цибуля – для прикраси
  • сіль перець.

До Великодня можна приготувати і легкий овочевий салат "Квітень", його рецепт дивіться тут.

Реклама

Як приготувати:

  1. Кожен прошарок просочується майонезом і доводиться до смаку сіллю та перцем.
  2. Прошарки викладайте у такій черговості: картопля, ковбаса або шинка, яйця, морква, перець, знову ковбаса, кукурудза.
  3. Прикрасити цибулею, нарізаними оливками.

Салат "Морква"

Салат "Морква"
Салат "Морква"

Складові:

  • відварена картопля – 5 шт.;
  • обсмажені гриби – 300 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • куряче філе – 2 шт.;
  • яйця – 6 шт.;
  • морква – 3-4 шт.
  • сіль, перець, майонез;
  • петрушка.

Цей салат просочується майонезом. Тут знайдете два рецепти домашнього соусу.

Як приготувати:

  1. Викласти у формі моркви перший прошарок з дрібно натертої картоплі, посолити, поперчити, змастити майонезом.
  2. Другий прошарок – обсмажені гриби з цибулею, подрібнене м'ясо, четвертий прошарок – терті яйця. Кожен прошарок змащувати майонезом до смаку.
  3. Прикрасити тертою морквою, петрушкою, як на фото.

Рецепт бюджетної, але смачної закуски на Пасху із сала та фаршу читайте тут.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти