Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Ароматний манник – два рецепти без борошна та без яєць

У кожен з цих манників за смаком варто додати трохи сухофруктів, цедри лимона або дрібно нарізану м'якоть банана
Рецепти манника без яєць та без борошна
Рецепти манника без яєць та без борошна

Такий простий, але такий ніжний і з особливим присмаком. У кожного свій манник, для багатьох – це улюблений пиріг дитинства, давно його часто готували з цукровою помадкою.

Ці два рецепти відрізняються. В один з них не потрібні яйця, у другому – борошно. Об'єднує їх присутність кефіру.

Реклама

Спробуйте додати трохи кориці в кожен з них для більшого аромату.

Авторка рецепта манника без борошна av.fomina рекомендує не відкривати духовку під час випікання.

Манник без яєць

Манник без яєць
Манник без яєць

Реклама

Інгредієнти:

  • кефір – 400 мл;
  • манка – 320 г;
  • соняшникова рафінована олія – 150 мл;
  • цукор – 300 г;
  • борошно – 250 г;
  • розпушувач – 10 г;
  • сіль, ванілін – по щіпці.

Тут знайдете рецепт пісного манника. Для нього потрібен апельсин.

Як приготувати:

Реклама
  1. Кефір змішати з манкою і залишити набухати на 15 хвилин.
  2. Додати цукор та олію.
  3. З'єднати решту сухих інгредієнтів і додати в манну масу.
  4. Перемішати, змастити форму вершковим маслом, випікати 40-50 хвилин.

Тут дізнаєтесь, як зробити дуже смачний арабський манник.

Манник без борошна

Манник без борошна
Манник без борошна

Інгредієнти:

  • кефір, манка – по 2 склянки;
  • масло вершкове – 100 г;
  • цукор – 180 г;
  • 2 яйця
  • ванільний цукор – 1 ч. л.;
  • розпушувач – 10 г;
  • дрібка солі.

Як приготувати:

  1. Поєднати манку з кефіром, перемішати і залишити на 20 хвилин.
  2. Збити яйця з цукром, додати вершкове масло, ванілін. Перемішати.
  3. Додати розпушувач і дрібку солі й знову перемішати.
  4. Поєднати дві маси й дати відпочити 15 хвилин.
  5. Змастити форму вершковим маслом, можна посипати трохи манки, розігріти духовку до 180 градусів.
  6. Тісто перемішати і вилити у форму, випікати 35-40 хвилин до золотавого кольору та до сухої шпажки. Духовку під час випікання не відкривати.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти