Манник був пирогом вихідного дня, але якщо його прикрасити горіхами, какао або, як у нашому випадку, цукровою помадкою, він цілком міг прикрасити святковий стіл.
На відміну від "Столичного" кексу з родзинками, подібні пироги не продавалися в магазині. Його рецепти вдосконалилися в домашніх умовах.
Манник пекли або на кефірі, або на сметані. У рецепті від iamcookru пропонується прикрасити його цукровою помадкою.
Якщо хочеться без неї кількість, кількість цукру можна збільшити.
Манник на сметані
Інгредієнти:
- Манна крупа – 120 г
- Сметана – 230 г
- Цукор – 120 г
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – щіпка
- Ванілін – на кінчику ножа
- Вершкове масло – 50 г
- Борошно пшеничне – 100 г
- Розпушувач – 8 г
Помадка:
- Цукрова пудра – 3 ст. л.
- Вода – 2-2,5 ч. л.
Як приготувати:
- Поєднати манку зі сметаною і залишити для набухання на 15-20 хвилин.
- Збити до пишності яйця з цукром. Частинами ввести яєчну масу в манку зі сметаною.
- Влити розтоплену олію та перемішати. Додати борошно з розпушувачем і добре вимісити тісто. Застелити дно форми пергаментом. Викласти тісто та розрівняти.
- Випікати 30-40 хвилин за 190 градусах. Готовність перевіряти зубочисткою. Остудити.
- Для помадки поєднати цукрову пудру з водою, полити манник.
Читайте також:
- Ті самі хлібні скибочки у золотавому клярі – рецепт з дитинства
- Рецепт здобних булочок, які колись коштували 9 копійок
- Насипне печиво з варенням – рецепт, який знала напам'ять кожна радянська школярка
- Сметанний коржик з дитинства – 100 грамів золотаво-ароматного задоволення
- Молочні коржики з дитинства – рецепт простої, але дуже улюбленої багатьма випічки