Це не було чимось урочистим, чимось, що викликає захоплені вигуки гостей. Як це було з розкішними "Персиками" зі згущеним молоком.
Ні, насипне печиво з варенням або тертий пиріг – затишна сімейна випічка, приготувати яку могли навіть діти.
Зручна вона була ще й тим, що були потрібні звичайні продукти. Жодного згущеного молока, шоколаду та іншого подібного їй не треба.
У радянських оселях завжди було масло або маргарин, цукор, яйця та варення.
Фублогерка narisovano рекомендує посипати корж перед випіканням корицею з цукром.
Насипне печиво з варенням
Інгредієнти:
- 320 г пшеничного борошна;
- 2 яйця;
- 100 г вершкового масла;
- 130 г цукру;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 500 г варення (не рідкого).
Як приготувати:⠀
- М'яке масло збити з цукром. Додати яйця, збити. Просіяти борошно з розпушувачем, перемішати. Розділити тісто на дві частини (2/3 та 1/3). Загорнути у плівку та відправити в холодильник мінімум на годину.
- Форму змастити маслом або застелити пергаментом. Більшу частину тіста розкочати і викласти у форму. Можна сформулювати борти. На тісто викласти варення, розрівняти. Можна присипати додатково цукром та корицею.
- Найменшу частину тіста натерти на тертці та присипати пиріг. Злегка втиснути крихту у варення. Випікати за 180 градусів 30-40 хвилин. Готовий пиріг остудити та нарізати на шматочки.
Читайте також:
- Трубочки з білим кремом – рецепт десерту, який колись коштував 22 копійки
- Сметанний коржик з дитинства – 100 грамів золотаво-ароматного задоволення
- Печиво "Трюфель" на варених жовтках – рецепт найніжнішого печива дитинства
- Як спекти "Глаголики": хрумкі ласощі, які багатьох повернуть у дитинство
- Смак дитинства – як приготувати печиво "Шишки" з какао