Тістечка "Персики" зі згущеним молоком
Це дуже симпатичні тістечка, і вони справді вкрай схожі на звичайні персики. На відміну від улюблених з дитинства "Горішків" зі згущеним молоком, "Персики" більші й для їхньої начинки потрібне вершкове масло.
Щодо забарвлення, то anna105mag радить взяти трохи вишні та обліпихи, щоб отримати рожевий та жовтий кольори.
"Персики" зі згущеним молоком – рецепт
Інгредієнти для тіста:
- яйце – 2 шт.;
- цукор – 160 г;
- масло вершкове – 60 г;
- сметана – 50 г;
- розпушувач – 0,5 ч. л.;
- борошно – 350 г.
Для начинки:
- варене згущене молоко – 120 г;
- вершкове масло кімнатної температури – 80 г;
- вишня, обліпиха – по 30 г.
Як приготувати:
- Яйця кімнатної температури збити з цукром до білого кольору. Додати м'яке вершкове масло, сметану, збити до об'єднання і змішати зі заздалегідь просіяними сухими інгредієнтами, борошном і розпушувачем. Тісто буде трохи липким. Відправити його в холодильник на півгодини.
- Розділити тісто на 22 частини та виліпити частинки "персиків". Викласти на застелене деко та випікати 17-20 хвилин за 180 градусів. Вони мають бути добре пропечені, але не рум'яні та не сухі.
- Для начинки змішати згущене молоко і вершкове масло, заповнити половинки, з'єднати і відправити в холодильник.
- Пофарбувати тістечка за допомогою пензлика і викласти на паперові рушники на кілька хвилин. За бажанням прикрасити цукром.
Читайте також:
- "Шоколадна ковбаса – як приготувати найоригінальніший десерт дитинства
- Простий рецепт "Шкільного" тістечка – улюбленої випічки дитинства
- 3 рецепти булочок і рогаликів з дитинства для недільного чаю
- 3 рецепти улюбленої з дитинства випічки до ранкової кави
- Тістечко "Картопля" – яким був його рецепт 70 років тому і як приготувати сьогодні