Це печиво приблизно років сорок тому було святковим, як і печиво "Шишки", "Трюфелі" випікали до новорічного столу.
Тоді, як і зараз, однойменні шоколадні цукерки коштували дуже дорого, дозволити їх могли вкрай зрідка.
І ця ціна спричинила хвилю експериментів на радянських кухнях – господині намагалися повторити дорогі цукерки з того, що було вдома.
Нічого особливого у складі печива "Трюфель" немає, але перед замісом тіста потрібно відварити три жовтки.
Авторка рецепта elenohka0107 наполягає – обсипати печиво какао треба ще теплим, так посипка максимально прикріпиться до випічки.
Печиво "Трюфель"
Інгредієнти для тіста:
- Варені жовтки – 3 шт.
- Цукор – 60 г
- Масло вершкове – 120 г
- Борошно – 150 г
- Цедра лимона – 0,5 ч. л.
- Ванілін за бажанням
Для обсипання:
- Какао, цукрова пудра – по 2 ст. л.
Як приготувати:
- Жовтки кімнатної температури розтерти у крихту. Додати масло кімнатної температури, цедру та цукор. Розтерти до однорідної маси.
- Додати борошно та замісити тісто. Довго вимішувати не потрібно, тісто має зібратися в кулю. Готове тісто не розсипається, добре тримає форму, дуже м'яке.
- Розділити масу на однакові кульки та викласти на дошку. Верхівку кульки можна витягнути, надаючи конусоподібної форми. Прибрати на 30 хвилин у морозилку.
- Духовку розігріти до 180 градусів. Викласти печиво на деко. Випікати близько 25 хвилин. Печиво має підрум'янитися.
- Какао з цукровою пудрою просіяти. Обваляти в посипці ще тепле печиво.
Читайте також:
- Соковиті сирні кульки – рецепт з маминих кулінарних записів
- Фігурне печиво "Їжачки" – рецепт мегапопулярної випічки 1990-х
- Печиво "Гусячі лапки" із сиром – рецепт, перевірений часом
- Печиво "Хризантеми" з дитинства – форми для випікання не потрібні, хіба що м'ясорубка
- Печиво "Лимончики" з горіховою начинкою – рецепт найароматнішої випічки дитинства