Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Смачніший за шарлотку – як спекти корнуельський яблучний пиріг

Що більше ви використаєте яблук, то соковитішим буде пиріг. Яєчні білки вмішуються окремо, тому пиріг вийде пишним
Корнуельський яблучний пиріг
Корнуельський яблучний пиріг

Корнуельський пиріг – це барвистий і навіть святковий спосіб використати вже не соковиті яблука. Улюблена шарлотка, яку, до речі, можна зробити на основі підсохлого білого хліба, – більше буденна.

А коли потрібно прикрасити стіл гідним та ароматним пирогом, зробіть цей.

Реклама

Він виходить пишним, бо збиті білки акуратно вмішуються в тісто. Ще потрібно трохи сметани та вершкового масла.

Яблука почистіть і наріжте великими скибочками, вони викладаються по колу. Зверху, перед випіканням, посипте пиріг коричневим цукром або корицею. Ну й що більше буде яблук, то соковитішим пиріг вийде.

Рецепт від фудблогерки angelinagavrilova_cake.

Реклама

Корнуельський яблучний пиріг

Корнуельський яблучний пиріг
Корнуельський яблучний пиріг

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 220 г;
  • цукор – 150 г;⠀
  • яйця – 3 шт.;
  • сметана – 100 г;
  • борошно – 250 г;
  • пакетик розпушувача;
  • ванільний цукор – 2 пакетики.
  • яблука – 4 шт.

Як приготувати:

Реклама
  1. Білки відокремити від жовтків. Розтоплене вершкове масло з'єднати з цукром і ванільним цукром, збити.
  2. По одному ввести жовтки, підмішати сметану. Всипати борошно, змішане з розпушувачем, збити до однорідного стану.
  3. Білки збити до міцних піків. Акуратно вмішати в тісто шляхом складання. Тісто викласти у змащену форму. Дно можна застелити пергаментним папером.
  4. Яблука очистити, звільнити від насіння, порізати тонкими скибочками. Встромити в тісто по колу опуклим боком угору, щільно одне до одного по всій поверхні пирога. Посипати коричневим цукром або корицею.
  5. Випікати приблизно 45-50 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.

Спробуйте ніжні булочки "Будинку Паркерів", тісто для них піднімається лише за один раз.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти