Медовик на Новий рік 2022 і крем Шарлот до нього – ці рецепти варто зберегти

Класичний крем для медовика – сметанний, але можна спробувати насиченіший Шарлот, який готують на основі якісного вершкового масла з додаванням коньяку
Медовик на Новий рік 2022
Медовик на Новий рік 2022

Солодкий стіл на Новий рік 2022 може бути оформлений цікавою різноманітністю, а можна приготувати перевірений часом медовик. Тим паче що Водяний Тигр не вимогливий до новорічного столу і схвалить вишукану скромність.

Рецептів медовика існує маса. Зручно, що не треба довго мучитися з коржами, а спекти один корж та нарізати його на квадрати. Гірше від цього він все одно не стане.

Реклама

Швидкий медовик за рецептом m_food.k представлений з класичним для нього кремом на основі сметани. Але варто спробувати спекти його з кремом Шарлот.

Фудблогерка Konditerka.a пропонує додати коньяк, цього вимагає класичний рецепт. Шарлот щільний, тому медовик має просочуватися ним трохи довше, ніж зазвичай.

Крем Шарлот

Крем Шарлот
Крем Шарлот

Реклама

Інгредієнти:

  • Вершкове масло 82,5% – 180 г
  • Жовток
  • Цукор – 130 г
  • Молоко – 90 мл
  • Пакетик ванільного цукру
  • Коньяк – 1 ст. л.

Як приготувати:

  1. Жовток змішати з молоком і цукром вінчиком. На повільному вогні в сотейнику, при постійному помішуванні, довести суміш до кипіння і варити 1-2 хвилини до загустіння. Готовий сироп схожий на згущене молоко. Охолодити.
  2. М'яке масло збити з ванільним цукром. Збивати треба неінтенсивно. Поступово ввести сироп по столовій ложці, збиваючи. Наприкінці додати коньяк.

Медовик зі сметанним кремом

Медовик зі сметанним кремом за 30 хвилин
Медовик зі сметанним кремом за 30 хвилин

Реклама

Інгредієнти для тіста:

  • Вершкове масло – 200 г
  • Мед – 160 г
  • Борошно – 460 г
  • Цукор – 160 г
  • Дрібка солі
  • Сода – 2 ч. л
  • Яйця – 4 шт.

Для крему:

  • Сметана 15-20% – 1400 г
  • Цукор – 7 ст. л.
  • Дрібка ваніліну

Як приготувати:⠀

  1. У сотейнику з'єднати масло, мед, цукор та сіль, гріти на середньому вогні. Щойно з'являться перші бульбашки, додати соду і перемішати. Маса сильно спіниться і збільшиться.
  2. Зняти з плити, трохи остудити та вбити яйця. Частинами ввести борошно та перемішати.
  3. Тісто поділити приблизно на 4 частини. Застелити деко пергаментом, розподілити одну частину тіста на все деко і випікати близько 7 хвилин за 180 градусів. Так само і з рештою коржів.
  4. Для крему змішати усі інгредієнти вінчиком.
  5. Зібрати торт потрібного вам розміру, щоразу змащуючи коржі кремом. Прикрасити крихтою з обрізків, дати просочитися потрібний час. ⠀

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти