Польські пончики з джемом
Продовжуємо знайомитися з випічкою Польщі. Про польські оладки з великою кількістю яблук ми знаємо, тепер це великі соковиті пончики.
Цікаво, що ці пончики найчастіше можна зустріти з джемом із шипшини. Але в нашому випадку підійде будь-який. І саме джем, щоб він міцно тримався всередині тіста.
Саме тісто має вистоятись двічі. Зазвичай ці пончики смажать доволі великими.
Рецепт зі сторінки vinegretteblog.
Польські пончики з джемом
Польські пончики з джемом
Інгредієнти:
- 390 г борошна;
- 4 жовтки;
- 1 яйце;
- 200 мл молока;
- 2 ст. л. цукрової пудри;
- 1 ст. л. цукру;
- пакетик ванільного цукру;
- 4 ст. л. вершкового масла;
- 40 г свіжих дріжджів;
- сіль;
- джем.
Як зробити італійські пончики зеполє із заварним кремом – дізнаєтесь тут.
Як приготувати:
- У теплому молоці розчинити дріжджі, 1 ст. л. борошна та цукор. Залишити у теплому місці на 25-30 хвилин, тісто має добре піднятися.
- Додати жовтки, яйце, цукрову пудру, ванільний цукор, сіль та борошно. Замісити тісто.
- Тепле топлене масло влити в тісто і вимісити до пишного стану. Залишити в теплому місці, щоб підійшло.
- Сформувати пончики, щільно затиснути краї, щоб джем не витік. Викладіть на застелене деко рубцем вниз. Дати відпочити 15 хвилин.
- Смажити в добре розігрітій олії до готовності. Прикрасити цукровою пудрою.