Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Домашня сметана з покупного молока – буде готова за 6-8 годин

Закваску можна знайти в магазині або використати кілька столових ложок сметани, щоб отримати її ще більше
Сметану краще робити з домашнього молока
Сметану краще робити з домашнього молока

Багато необхідних щодня продуктів можна легко зробити в домашніх умовах. Найчастіше це буває набагато корисніше і дешевше, ніж купувати у магазині. Наприклад, домашній майонез із яйцем та на рідині з-під консервованого горошку.

Те ж і зі сметаною. Якщо ви розумієте, що її зовсім небагато, залиште кілька ложок, щоб використовувати у якості закваски.

Реклама

Домашня сметана готується на водяній бані, потім охолоджується до теплого стану. Чим жирнішим буде молоко, тим краще.

Домашня сметана з магазинного молока

Сметана з домашнього молока
Сметана з домашнього молока

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 л жирного молока;
  • 2 ст. л. сметани.

Як зробити домашню локшину – читайте тут.

Спосіб приготування:

  1. На дно каструлі покласти рушник та поставити літрову банку. У банку вилити молоко, у каструлю налити води, вона має бути на рівні банки.
  2. Поставити на вогонь та гріти на середньому вогні до 85 градусів. Вода має закипіти.
  3. Дайте молоку охолонути до теплого стану. Додати сметану, перемішати, накрити кришкою і залишити при кімнатній температурі на одну годину.
  4. Перемішати і накрити кришкою. Так повторити ще двічі.
  5. Залишити на 6-8 годин.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти