![Сметану краще робити з домашнього молока](https://cdn.segodnya.ua/i/image_728x410/media/image/5e2/82d/a0c/5e282da0c8bdf.jpg.webp)
Сметану краще робити з домашнього молока
Багато необхідних щодня продуктів можна легко зробити в домашніх умовах. Найчастіше це буває набагато корисніше і дешевше, ніж купувати у магазині. Наприклад, домашній майонез із яйцем та на рідині з-під консервованого горошку.
Те ж і зі сметаною. Якщо ви розумієте, що її зовсім небагато, залиште кілька ложок, щоб використовувати у якості закваски.
Домашня сметана готується на водяній бані, потім охолоджується до теплого стану. Чим жирнішим буде молоко, тим краще.
![](https://cdn.segodnya.ua/images/main/icons-siri.png)
Домашня сметана з магазинного молока
![Сметана з домашнього молока Сметана з домашнього молока](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/623/453/d2e/623453d2e201d.jpeg.webp)
Сметана з домашнього молока
Інгредієнти:
- 1 л жирного молока;
- 2 ст. л. сметани.
Як зробити домашню локшину – читайте тут.
Спосіб приготування:
- На дно каструлі покласти рушник та поставити літрову банку. У банку вилити молоко, у каструлю налити води, вона має бути на рівні банки.
- Поставити на вогонь та гріти на середньому вогні до 85 градусів. Вода має закипіти.
- Дайте молоку охолонути до теплого стану. Додати сметану, перемішати, накрити кришкою і залишити при кімнатній температурі на одну годину.
- Перемішати і накрити кришкою. Так повторити ще двічі.
- Залишити на 6-8 годин.