Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Кращі рецепти жульєна на день народження, коли потрібна ідеальна гаряча закуска

Він зручний тим, що готується максимально швидко і має презентабельний вигляд. Жульєн можна приготувати не тільки з куркою і грибами, а й з червоною рибою, і навіть овочевий з баклажаном і кабачком
Рецепти жульєна до дня народження
Рецепти жульєна до дня народження

Жульєн у тому вигляді, в якому ми його знаємо, – виключно наша вигадка. Французи жульєном називають спосіб нарізки овочів, коли з-під ножа вони виходять завтовшки півтора міліметра. Саме слово з французької можна перекласти як "липневий". Тобто пора року, коли багато овочів і їх потрібно активно готувати.

Але тим не менш, наша кулінарна вигадка міцно засіла на столах і цілком гідна стати частиною святкового меню. Тож якщо шукаєте щось швидке і смачне у якості гарячої закуски на день народження, можна спробувати жульєн.

Реклама

Жульєн з білими грибами і сиром

Жульєн з білими грибами і сиром
Жульєн з білими грибами і сиром

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 1 шт.
  • Білі гриби – 200 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Натуральний йогурт – 20 г
  • Сир – 1 ст. л.
  • Сир твердий – 50 г
  • Сіль, спеції

Як приготувати:

Реклама
  1. Філе нарізати кубиками й обсмажити зі спеціями. Додати дрібно нарізані цибулю і часник. Готувати 10 хвилин.
  2. Додати дрібно нарізані гриби і готувати ще 10 хвилин. Тертий твердий сир змішати із сиром.
  3. Розкласти по формах, зверху викласти сирну масу і запікати 25 хвилин за 200 градусів.

Читайте також:

Жульєн з помідором і баклажаном

Жульєн з помідором і баклажаном
Жульєн з помідором і баклажаном

Інгредієнти:

Реклама
  • Баклажан – 1 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Кабачок – половина
  • Вершки – 200 мл
  • Сир твердий – 100 г
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль, перець, зелень

Як приготувати:

  1. Баклажан тонко нарізати і обсмажити в олії з обох боків. Обсмажити нарізану цибулю, додати нарізані кабачок і помідори, подрібнений часник і тушкувати 10 хвилин.
  2. Залити вершками, посолити, поперчити. Додати натертий сир і перемішати.
  3. На дно форм викласти баклажан і залити овочами у вершках.
  4. Запікати 15 хвилин за 180 градусів.

Жульєн з рибою

Жульєн з рибою
Жульєн з рибою

Інгредієнти:

  • Філе червоної риби, печериці – по 300 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вершки 10% – 350 мл
  • Сир твердий – 100 г
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сіль, перець, спеції, зелень

Як приготувати:

  1. Філе промити, нарізати кубиками. Сир натерти, цибулю дрібно нарізати. Гриби нарізати тонкими пластинками і обсмажувати, доки не випарується рідина.
  2. Цибулю обсмажити до м'якості і додати гриби. Потім додати рибу, посипати борошном, посолити, поперчити і готувати 3-5 хвилин.
  3. Влити вершки і готувати, доки соус не загусне. Розкласти по формах, посипати тертим сиром.
  4. Випікати за 200 градусів 7-10 хвилин.

Читайте також:

Жульєн з картоплею, куркою і грибами

Жульєн з картоплею, куркою і грибами
Жульєн з картоплею, куркою і грибами

Інгредієнти:

  • Картопля – 800 г
  • Філе – 300 г
  • Печериці – 200 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Молоко – 500 мл
  • Борошно – 50 г
  • Сир – 150 г
  • Олія
  • Сіль, перець, спеції, зелень – за смаком

Як приготувати:

  1. Картоплю нарізати соломкою і обсмажити. Курку і гриби нарізати і окремо тушкувати 30 хвилин. Додати спеції, посолити, поперчити.
  2. Для соусу розтопити вершкове масло, просіяти борошно, додати молоко, перемішати. Готувати до загустіння і додати до грибів і курки.
  3. Коли соус закипить, додати дрібно нарізаний кріп.
  4. На дно форм викласти картоплю. Додати гриби і курку, посипати тертим сиром.
  5. Запікати 20 хвилин за 180 градусів.

Жульєн зі свининою і печерицями

Жульєн зі свининою та грибами
Жульєн зі свининою та грибами

Інгредієнти:

  • Свинина, гриби – по 200 г
  • Вершки 30% – 250 г
  • Сир твердий – 50 г
  • Цибуля – 2 шт.
  • Вершкове масло – 50 г
  • Сіль, спеції – за смаком

Як приготувати:

  1. Гриби і м'ясо нарізати соломкою. Цибулю – тонкими кільцями.
  2. Обсмажити цибулю 2 хвилини, додати м'ясо і гриби, готувати ще 20 хвилин.
  3. Додати вершки і протушкувати 10 хвилин.
  4. Розкласти в форму, посипати тертим сиром і випікати за 180 градусів до появи скоринки.
  5. Прикрасити зеленню.

Читайте також:

Курячий жульєн з грибами

Жульєн з куркою та грибами
Жульєн з куркою та грибами

Інгредієнти на 2 порції:

  • Куряче філе, печериці – по 100 г
  • Цибуля ріпчаста – 50 г
  • Вершки 20% – 100 мл
  • Сир – 50 г
  • Олія – 1-2 ст. л.
  • Сіль, перець, спеції, зелень – за смаком

Як приготувати:

  1. Курку, гриби і цибулю порізати соломкою.
  2. Усі інгредієнти пасерувати на олії. Посолити і поперчити за смаком. Додати вершки, прогріти до загустіння.
  3. Викласти все у форми та посипати тертим сиром.
  4. Запікати 10 хвилин за 200 градусів. Прикрасити зеленню.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти