Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

7 нескладних і красивих гарячих закусок до дня народження

Це камамбер у кунжутній паніровці, сицилійська закуска аранчіні з моцарелою, запечене кільце з лаваша з куркою і сиром. З овочевих закусок – фаршировані баклажани і помідори
Камамбер у кунжутній паніровці
Камамбер у кунжутній паніровці

Гарячі закуски – це певна відповідальність. Вони мають бути на розігріві основних м'ясних страв, але при цьому не наситити гостей, хіба що посилити апетит. Тому в таких закусках будуть доречними овочі та зовсім трохи м'яса або риби. Смажений камамбер і сицилійська закуска аранчіні – речі ситні, це теж варто врахувати.

Фаршировані помідори

Фаршировані помідори
Фаршировані помідори

Реклама

Інгредієнти:

  • фарш за смаком – 500 г;
  • помідори – 6-7 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • рис – склянка;
  • свіжий зелений горошок – 300 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • сіль і спеції – за смаком.

Як приготувати:

  1. Дістати з помідорів серцевину, подрібнити зі спеціями. Додати води в пропорції 1:1.
  2. Фарш змішати з подрібненою цибулею і яйцями. Посолити, поперчити.
  3. Рис відварити до напівготовності. Змішати з горошком і тертою морквою.
  4. Викласти рис у форму для запікання, зробити поглиблення і викласти помідори.
  5. Залити соусом із серцевин помідорів.
  6. Запікати за 180 градусів 40 хвилин. Посипати тертим сиром і запікати ще 10 хвилин.
  7. Прикрасити зеленню.

Аранчіні

Аранчині з моцарелою
Аранчині з моцарелою

Реклама

Рисова оболонка:

  • шафран – щіпка або 1 ст. л. куркуми;
  • масло вершкове – 15 г;
  • рис – 250 г;
  • вода – 600 мл;
  • сіль – щіпка;
  • твердий сир – 50 г.

Панірування:

  • панірувальні сухарі – 1 склянка;
  • борошно – 100 г;
  • вода – 150 мл;
  • сіль – щіпка.

Начинка:

Реклама
  • ріпчаста цибуля – 50 г;
  • олія – 2 ст. л.;
  • свинячий або яловичий фарш – 50 г;
  • сухе червоне вино – 25 мл;
  • помідори – 100 г;
  • зелений горошок – 50 г;
  • твердий сир – 25 г;
  • сіль, перець – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Залийте шафран 100 мл води. Або розведіть куркуму в 100 мл води. Сир натріть на дрібній тертці.
  2. Відваріть рис і влийте шафранову воду, перемішайте і протушкуйте кілька хвилин.
  3. Зніміть із вогню і додайте олію. Додайте тертий сир і знову все перемішайте.
  4. Розкладіть рис на великій плоскій тарілці тонким шаром.
  5. Для начинки цибулю дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору. Додайте фарш, обсмажте до готовності.
  6. Влийте 25 мл сухого червоного вина і тушкуйте ще п'ять-сім хвилин. Помідори наріжте кубиками, обсмажте на олії разом із зеленим горошком. Змішайте овочі з фаршем, сиром і спеціями.
  7. Для паніровки з'єднайте всі інгредієнти, замісіть однорідне тісто.
  8. Сформуйте аранчіні. Занурте кульку спочатку в тісто, потім у сухарі.
  9. Розігрійте олію та обсмажте аранчіні по три-п'ять хвилин із кожного боку. Викладіть на паперовий рушник, щоби прибрати зайву олію.

Читайте також:

Запечене кільце з лаваша з куркою

Запечене кільце з лаваша з куркою
Запечене кільце з лаваша з куркою

Інгредієнти:

  • лаваш вірменський – 1 шт.;
  • фарш курячий – 200 г;
  • цибуля – половина;
  • яйце варене – 2 шт.;
  • сир твердий – 150 г;
  • кріп – невеликий пучок;
  • часник – 2 зуб.;
  • майонез;
  • яйце для змазування.

Як приготувати:

  1. Лаваш скласти вдвічі. Обрізати лаваш по контуру великої тарілки, щоб вийшло два кола.
  2. Фарш обсмажити з цибулею. Сир натерти на дрібній тертці.
  3. Варені яйця, часник і кріп подрібнити. З'єднати фарш із яйцями, кропом і половиною сиру і майонезом, подрібненим часником. Посолити, перемішати.
  4. Одне коло з лаваша змастити збитим яйцем і посипати половиною відкладеного сиру. Накрити другим колом лаваша.
  5. Розрізати кола на вісім-десять частин. Трикутники розкласти на деку в вигляді сонця. Змастити яйцем.
  6. По внутрішньому краю викласти фарш у вигляді кільця, присипати сиром.
  7. Загорнути трикутники гострими краями всередину. Закріпити відповідною формою або банкою.
  8. Змастити яйцем, посипати кунжутом.
  9. Випікати за температури 180 градусів, доки не підрум'яниться.

Читайте також:

Фаршировані баклажани

Фаршировані баклажани
Фаршировані баклажани

Інгредієнти:

  • баклажани – 2 шт.;
  • помідор, цибуля, яйце – по 1 шт.;
  • часник – 3 зуб.;
  • сир – 50 г;
  • зелень, сіль, спеції – за смаком.

Як приготувати:

  1. Розрізати баклажани навпіл, проколоти виделкою і змастити оливковою олією. Запекти впродовж 35 хвилин за 230 градусів.
  2. Для начинки обсмажити нарізану цибулю з подрібненим часником, нарізати помідор і зелень, натерти сир. Усе змішати, додати яйце, сіль і спеції.
  3. З баклажанів дістати м'якоть, нарізати і додати до начинки.
  4. Начинити човники і запікати 15 хвилин за 180 градусів.

Читайте також:

Камамбер у кунжутній паніровці

Камамбер у кунжутній паніровці
Камамбер у кунжутній паніровці

Інгредієнти:

  • сир камамбер – 150 г;
  • оливкова олія, кунжут;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 50 г.

Як приготувати:

  1. Камамбер розрізати на трикутники. Підготувати три тарілки зі збитим яйцем, борошном і кунжутом.
  2. Сир вмочити в яйці, потім у борошні, знову в яйці і потім в кунжуті. Що більше буде кунжуту, то менше сир буде витікати при обсмажуванні.
  3. Викласти трикутники сиру на розігріту сковороду і обсмажити з усіх боків до золотистого кольору.
  4. Подавати закуску гарячою з медом, прикрасивши горіхами.

Читайте також:

Курячі гнізда

Курячі гнізда
Курячі гнізда

Інгредієнти:

  • курячий фарш – 500 г;
  • моцарела – 10 мінікульок;
  • чері – 5 шт.;
  • паприка – 1 ч. л.;
  • часник – 2 зуб.;
  • борошно – 2 ст. л.;
  • базилік, петрушка, сіль, перець.

Як приготувати:

  1. Фарш посолити, додати спеції, ретельно вимісити. Розділити на п'ять рівних частин. Сформувати кульки і обваляти в борошні. Зробити поглиблення для начинки і викласти гнізда на пергамент.
  2. У поглиблення додати подрібнені базилік, петрушку і часник.
  3. Чері бланшувати, зняти шкірку. У кожне гніздо покласти по одному помідору і по дві кульки моцарели. Прикрасити паприкою
  4. Запікати 45 хвилин за 180 градусів.

Жульєн у булочках із куркою і грибами

Жульєн у булочках
Жульєн у булочках

Інгредієнти (на дві особи):

  • твердий сир – 100 г;
  • куряче філе – 300 г;
  • олія – 50 мл;
  • вершки – 100 мл;
  • гриби – 200 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль, перець – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Гриби нарізати тонкими пластинами, цибулю подрібнити і обсмажити на розігрітій олії.
  2. Відварити філе в підсоленій воді. Нарізати і змішати з грибами і вершками.
  3. Зрізати верхівку у булочок, прибрати м'якоть. Нафарширувати. Зверху натерти сир.
  4. Запікати 20 хвилин за 180 градусів.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти