![Камамбер у кунжутній паніровці](https://cdn.segodnya.ua/i/image_728x410/media/image/615/41c/079/61541c079907b.jpg.webp)
Камамбер у кунжутній паніровці
Гарячі закуски – це певна відповідальність. Вони мають бути на розігріві основних м'ясних страв, але при цьому не наситити гостей, хіба що посилити апетит. Тому в таких закусках будуть доречними овочі та зовсім трохи м'яса або риби. Смажений камамбер і сицилійська закуска аранчіні – речі ситні, це теж варто врахувати.
Фаршировані помідори
![Фаршировані помідори Фаршировані помідори](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/615/41e/b0b/61541eb0bcb1d.jpg.webp)
Фаршировані помідори
Інгредієнти:
- фарш за смаком – 500 г;
- помідори – 6-7 шт.;
- цибуля – 2 шт.;
- рис – склянка;
- свіжий зелений горошок – 300 г;
- яйце – 2 шт.;
- морква – 1 шт.;
- сіль і спеції – за смаком.
Як приготувати:
- Дістати з помідорів серцевину, подрібнити зі спеціями. Додати води в пропорції 1:1.
- Фарш змішати з подрібненою цибулею і яйцями. Посолити, поперчити.
- Рис відварити до напівготовності. Змішати з горошком і тертою морквою.
- Викласти рис у форму для запікання, зробити поглиблення і викласти помідори.
- Залити соусом із серцевин помідорів.
- Запікати за 180 градусів 40 хвилин. Посипати тертим сиром і запікати ще 10 хвилин.
- Прикрасити зеленню.
Аранчіні
![Аранчині з моцарелою Аранчині з моцарелою](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/5de/f84/23e/5def8423ece25.jpg.webp)
Аранчині з моцарелою
Рисова оболонка:
- шафран – щіпка або 1 ст. л. куркуми;
- масло вершкове – 15 г;
- рис – 250 г;
- вода – 600 мл;
- сіль – щіпка;
- твердий сир – 50 г.
Панірування:
- панірувальні сухарі – 1 склянка;
- борошно – 100 г;
- вода – 150 мл;
- сіль – щіпка.
Начинка:
- ріпчаста цибуля – 50 г;
- олія – 2 ст. л.;
- свинячий або яловичий фарш – 50 г;
- сухе червоне вино – 25 мл;
- помідори – 100 г;
- зелений горошок – 50 г;
- твердий сир – 25 г;
- сіль, перець – за смаком.
Спосіб приготування:
- Залийте шафран 100 мл води. Або розведіть куркуму в 100 мл води. Сир натріть на дрібній тертці.
- Відваріть рис і влийте шафранову воду, перемішайте і протушкуйте кілька хвилин.
- Зніміть із вогню і додайте олію. Додайте тертий сир і знову все перемішайте.
- Розкладіть рис на великій плоскій тарілці тонким шаром.
- Для начинки цибулю дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору. Додайте фарш, обсмажте до готовності.
- Влийте 25 мл сухого червоного вина і тушкуйте ще п'ять-сім хвилин. Помідори наріжте кубиками, обсмажте на олії разом із зеленим горошком. Змішайте овочі з фаршем, сиром і спеціями.
- Для паніровки з'єднайте всі інгредієнти, замісіть однорідне тісто.
- Сформуйте аранчіні. Занурте кульку спочатку в тісто, потім у сухарі.
- Розігрійте олію та обсмажте аранчіні по три-п'ять хвилин із кожного боку. Викладіть на паперовий рушник, щоби прибрати зайву олію.
Запечене кільце з лаваша з куркою
![Запечене кільце з лаваша з куркою Запечене кільце з лаваша з куркою](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/615/417/3de/6154173dee4bd.jpg.webp)
Запечене кільце з лаваша з куркою
Інгредієнти:
- лаваш вірменський – 1 шт.;
- фарш курячий – 200 г;
- цибуля – половина;
- яйце варене – 2 шт.;
- сир твердий – 150 г;
- кріп – невеликий пучок;
- часник – 2 зуб.;
- майонез;
- яйце для змазування.
Як приготувати:
- Лаваш скласти вдвічі. Обрізати лаваш по контуру великої тарілки, щоб вийшло два кола.
- Фарш обсмажити з цибулею. Сир натерти на дрібній тертці.
- Варені яйця, часник і кріп подрібнити. З'єднати фарш із яйцями, кропом і половиною сиру і майонезом, подрібненим часником. Посолити, перемішати.
- Одне коло з лаваша змастити збитим яйцем і посипати половиною відкладеного сиру. Накрити другим колом лаваша.
- Розрізати кола на вісім-десять частин. Трикутники розкласти на деку в вигляді сонця. Змастити яйцем.
- По внутрішньому краю викласти фарш у вигляді кільця, присипати сиром.
- Загорнути трикутники гострими краями всередину. Закріпити відповідною формою або банкою.
- Змастити яйцем, посипати кунжутом.
- Випікати за температури 180 градусів, доки не підрум'яниться.
Читайте також:
![Риби непостійні, як і сьомга в начинці для лаваша. Може бути запеченою або солоною](https://cdn.segodnya.ua/i/image_100x100/media/image/5dd/d0d/bac/5ddd0dbac5f2f.jpg.webp)
Фаршировані баклажани
![Фаршировані баклажани Фаршировані баклажани](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/615/415/e18/615415e18140d.jpg.webp)
Фаршировані баклажани
Інгредієнти:
- баклажани – 2 шт.;
- помідор, цибуля, яйце – по 1 шт.;
- часник – 3 зуб.;
- сир – 50 г;
- зелень, сіль, спеції – за смаком.
Як приготувати:
- Розрізати баклажани навпіл, проколоти виделкою і змастити оливковою олією. Запекти впродовж 35 хвилин за 230 градусів.
- Для начинки обсмажити нарізану цибулю з подрібненим часником, нарізати помідор і зелень, натерти сир. Усе змішати, додати яйце, сіль і спеції.
- З баклажанів дістати м'якоть, нарізати і додати до начинки.
- Начинити човники і запікати 15 хвилин за 180 градусів.
Читайте також:
![Парміджана з баклажанів – рецепт](https://cdn.segodnya.ua/i/image_100x100/media/image/615/2f2/5fa/6152f25faf0dd.jpg.webp)
Камамбер у кунжутній паніровці
![Камамбер у кунжутній паніровці Камамбер у кунжутній паніровці](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/615/41c/079/61541c079907b.jpg.webp)
Камамбер у кунжутній паніровці
Інгредієнти:
- сир камамбер – 150 г;
- оливкова олія, кунжут;
- яйце – 1 шт.;
- борошно – 50 г.
Як приготувати:
- Камамбер розрізати на трикутники. Підготувати три тарілки зі збитим яйцем, борошном і кунжутом.
- Сир вмочити в яйці, потім у борошні, знову в яйці і потім в кунжуті. Що більше буде кунжуту, то менше сир буде витікати при обсмажуванні.
- Викласти трикутники сиру на розігріту сковороду і обсмажити з усіх боків до золотистого кольору.
- Подавати закуску гарячою з медом, прикрасивши горіхами.
Курячі гнізда
![Курячі гнізда Курячі гнізда](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/615/414/bcc/615414bccd616.jpg.webp)
Курячі гнізда
Інгредієнти:
- курячий фарш – 500 г;
- моцарела – 10 мінікульок;
- чері – 5 шт.;
- паприка – 1 ч. л.;
- часник – 2 зуб.;
- борошно – 2 ст. л.;
- базилік, петрушка, сіль, перець.
Як приготувати:
- Фарш посолити, додати спеції, ретельно вимісити. Розділити на п'ять рівних частин. Сформувати кульки і обваляти в борошні. Зробити поглиблення для начинки і викласти гнізда на пергамент.
- У поглиблення додати подрібнені базилік, петрушку і часник.
- Чері бланшувати, зняти шкірку. У кожне гніздо покласти по одному помідору і по дві кульки моцарели. Прикрасити паприкою
- Запікати 45 хвилин за 180 градусів.
Жульєн у булочках із куркою і грибами
![Жульєн у булочках Жульєн у булочках](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/5e1/8bf/d8d/5e18bfd8d3679.jpg.webp)
Жульєн у булочках
Інгредієнти (на дві особи):
- твердий сир – 100 г;
- куряче філе – 300 г;
- олія – 50 мл;
- вершки – 100 мл;
- гриби – 200 г;
- цибуля – 1 шт.;
- сіль, перець – за смаком.
Спосіб приготування:
- Гриби нарізати тонкими пластинами, цибулю подрібнити і обсмажити на розігрітій олії.
- Відварити філе в підсоленій воді. Нарізати і змішати з грибами і вершками.
- Зрізати верхівку у булочок, прибрати м'якоть. Нафарширувати. Зверху натерти сир.
- Запікати 20 хвилин за 180 градусів.
Читайте також: