Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Святкові рецепти на день народження – холодні закуски і гарячі страви

Спробуйте диню з пармською шинкою і крабові палички із сиром в клярі. Для гостей, які люблять овочі, приготуйте рататуй на хрусткій галеті. А свинина буде ніжною, якщо запекти її в білому вині
Рецепти святкових страв на день народження
Рецепти святкових страв на день народження / Фото: Колаж: Сьогодні

Холодні закуски, гаряче і десерт – такий традиційний набір святкового столу у більшості. Це не означає, що потрібно готувати безліч позицій. Нехай їх буде кілька, але вони будуть дуже гідні. Бажано, щоб на столі були і овочі, і м'ясо. Ознайомтеся з рецептами нижче, вони вражають своїм виглядом. Щодо солодкого, то швидкі та легкі варіянти знайдете тут.

Рататуй на хрусткій галеті

Рататуй на хрусткій галеті
Рататуй на хрусткій галеті

Реклама

Інгредієнти для тіста:

  • Пшеничне борошно – 200 г
  • Олія, вода або молоко – по 80 мл
  • Сіль – 2 щіпки

Для начинки:

  • Цукіні, баклажан – по 1 шт.
  • Помідор – 4 шт.
  • Оливки – 100 г
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль, перець, прованські трави – за смаком

Для соусу:

Реклама
  • Болгарський перець, невеликі цибулини – по 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Оливкова олія – 5 ст. л.
  • Лаврове листя, чебрець, петрушка, сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Для соусу нарізати цибулю і часник. На оливковій олії обсмажити впродовж 3-5 хвилин.
  2. Перець дрібно нарізати, додати в сковороду, протушкувати. Помідори бланшувати, зняти шкірку і дрібно нарізати. Додати в сковороду з усіма спеціями для соусу, протушкувати 5 хвилин. Прибрати з вогню.
  3. Для начинки всі овочі нарізати тонкими скибочками. Скибочки баклажана запекти з оливковою олією за 200 градусів 20 хвилин.
  4. Для тіста змішати всі інгредієнти, розкачати в коло завтовшки 4 мм. Краї мають бути тонше.
  5. Розподілити соус по тісту, розкласти всі овочі, чергуючи їх у формі спіралі. Загорнути краї всередину.
  6. Випікати за 180 градусів 40 хвилин.

Читайте також:

Диня з пармською шинкою

Диня з шинкою
Диня з шинкою

Реклама

Інгредієнти:

  • Диня – 1 шт.
  • Пармська шинка або хамон – 100 г
  • Рукола
  • Пармезан або інший твердий сир – 100 г
  • Оливкова олія – 50 г

Спосіб приготування:

  1. Диню очистіть від шкірки, поріжте на 16 великих шматочків і злегка припустіть в сотейнику.
  2. Шинку розріжте на 16 дуже тонких пластинок, а сир натріть на дрібній тертці.
  3. Кожен шматок дині загорніть у шинку і скріпіть бутербродною шпажкою.

Крабові палички із сиром у клярі

Крабові палички з сиром в клярі
Крабові палички з сиром в клярі

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 10 шт.
  • Сир – 150 г

Для кляру:

  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 50 г
  • Борошно – 50 г
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Сир нарізати смужками. Розгорнути крабові палички, покласти сир і загорнути знову.
  2. Для клярі змішати всі інгредієнти, вмочити палички в клярі і обсмажити з усіх боків.

Читайте також:

Куряче філе в сирному соусі та грибами

Куряче філе в сирному соусі і грибами
Куряче філе в сирному соусі і грибами

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 4 шт.
  • Печериці – 250 г
  • Сушені білі гриби – жменя
  • Чебрець – 4-5 гілочок
  • Горгондзола – 50-60 г
  • Чедер – 80-100 г
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Вершки – 400 мл
  • Зелень, сіль, перець, оливкова олія

Спосіб приготування:

  1. Філе відбити до однакової товщини, печериці нарізати пластинами.
  2. Білі гриби залити окропом і дати настоятися 10 хвилин.
  3. Цибулю нарізати кубиками, часник пропустити через прес. Чедер натерти на крупній тертці.
  4. Філе посолити, поперчити. Обсмажити на оливковій олії з кожного боку по 5 хвилин. Прибрати філе. У цій же сковороді обсмажити цибулю з часником.
  5. Білі гриби нарізати і обсмажити разом з печерицями. Коли гриби обсмажаться, додати вершки і трохи води. Довести до кипіння.
  6. Зменшити вогонь, додатидог грибів чедер, подрібнену горгондзолу, чебрець і готувати до розчинення сиру.
  7. Додати курку в соус і тушкувати 3-5 хвилин.

Читайте також:
.

Свинина, запечена в білому вині

Свинина, запечена в білому вині
Свинина, запечена в білому вині

Інгредієнти:

  • Свинина (вирізка) – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Часник – 7 зуб.
  • Біле сухе вино – 200 мл
  • Чебрець, сіль, перець – за смаком
  • Олія

Спосіб приготування:

  1. М'ясо натерти сіллю, перцем та іншими спеціями за смаком. Збризнути олією.
  2. Для маринаду з'єднати цедру лимона, лимонний сік, подрібнений часник (3 зуб.), чебрець і оливкову олію. Добре обмазати маринадом м'ясо.
  3. Перекласти свинину в форму для запікання, додати скибочки лимона і зубчики часнику для аромату, влити вино.
  4. Запікати за 160 градусів близько 2 годин.

Які напої приготувати на день народження, щоб усіх здивувати, читайте тут.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти