Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Смажені баклажани з чилі, рикотою і медом – такими ви їх ще не куштували

Меду на 500 г баклажанів потрібна 1 столова ложка. Можна спробувати на одному шматочку, щоб зрозуміти, скільки саме його додавати. Смажити овочі краще на оливковій олії
Смажені баклажани з рикотою та медом
Смажені баклажани з рикотою та медом

Почнемо з того що рикоту можна легко приготувати вдома. Вона не бере участі в процесі приготування, а служить прикрасою, тобто саме на ній подаються смажені баклажани. Автори закуски дуже наполягають використовувати рідкий мед і подавати страву як самостійну.

Смажені баклажани з чилі, рикотою і медом

Інгредієнти:

Реклама
  • 500 г баклажанів;
  • сіль, оливкова олія, пластівці чилі;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 300 г рикоти;
  • 1 ст. л. рідкого меду або за смаком;
  • свіжий базилік.

Як приготувати:

  1. Баклажани нарізати смужками, посолити і залишити на 30 хвилин. Промити і обсушити.
  2. Обсмажити до золотавої скоринки з усіх боків. Перекласти на тарілку, застелену паперовим рушником, і посолити.
  3. В ту ж сковороду додати подрібнений часник та обсмажити кілька хвилин. Перекласти на паперову серветку.
  4. Викласти рикоту на сервірувальну тарілку. Зверху – смажені баклажани і часник. Полити медом за смаком, посипати пластівцями чилі та базиліком.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти