У кожного, хто розуміється на шашлику, є свої методи в цій справі. Хтось звертається по рецепт до шеф-кухарів, хтось покладається лише на свої особисті напрацювання.
Ці рекомендації ми знайшли на каналі У ГЕОРГА, професіонала у приготуванні шашлику.
Отже, у нас свиняча шия, м'ясо жирне та соковите, нарізати його крупно. Замаринується воно впродовж години в найпростіших спеціях.
Підготовка шашлику
Перед тим, як нарізати м'ясо, приберіть лімфовузли. Інакше шашлик матиме неприємний запах.
М'ясо потрібно нарізати шматками завтовшки 5-7 сантиметрів. Потім розкласти м'ясо на поверхню, тим самим готуючи його до швидкого маринаду.
Як замаринувати свинячий шашлик за одну годину
Для швидкого маринаду знадобиться:
На два кілограми м'яса візьміть дві столові ложки солі, одну чайну ложку чорного перцю, за смаком додайте паприку та червоний перець. Потім наріжте невелику цибулину півкільцями та насипте на м'ясо.
Візьміть 50 мілілітрів олії та полийте майбутній шашлик. Олія запечатає м'ясо й не дасть соку витекти, а ароматам випаруватися.
Упродовж декількох хвилин потрібно акуратно перемішати м'ясо руками. Тепер його треба скласти в контейнер і додати 50 мілілітрів води, знову перемішайте. М'ясо вбере воду, утворюючи сік.
Коли нанизуватимете шашлик на шампури, обов'язково струшуйте цибулю.
Найкращі соуси для шашлику на будь-який смак знайдете в цьому матеріялі.
Як правильно смажити шашлик зі свинячої шиї
Починати смажити потрібно, коли вугілля прогорить. Перед тим, як ставити шампури, посипте вугілля сіллю, щоб воно не розгорілося.
Колір м'яса – це індикатор готовності шашлику. Щойно по краях воно почне біліти, готуйте ще кілька хвилин, а потім перевертайте на інший бік.
Продовжуйте смажити доти, доки з м'яса не почне виділятися прозорий сік. Готове м'ясо загорніть у лаваш та фольгу і дайте відпочити.
Смачний шашлик можна приготувати й у духовці, як це зробити – читайте тут.