Булгур – одна з найвідоміших круп у всьому світі і дуже багато хто вибирає його для вечері. Він добре поєднується з м'ясом, рибою, куркою та овочами. З нього готують різноманітні салати та закуски.
І щоби булгур був розсипчастим, його слід попередньо обсмажити на олії або вершковому маслі й потім залити водою.
Подробиці щодо приготування булгуру на плиті й на воді читайте нижче.

Як зварити розсипчастий булгур на воді

Булгур на плиті
Інгредієнти:
- 1 склянка булгуру;
- 2 склянки води;
- 2 ст. л. олії або вершкового масла;
- 1 ч. л. солі без гірки.
Як приготувати:
- На дно каструлі з товстим дном налийте олію, нагрійте її.
- Викладіть булгур.
- Помішуючи, обсмажте його до легкого горіхового аромату 2 хвилини.
- Повільно залийте обсмажений булгур окропом. Посоліть за смаком і перемішайте.
- Після закипання зменшіть вогонь до мінімуму і варіть близько 20-30 хвилин.
Як зварити булгур із замочуванням і без нього – читайте в цьому матеріялі.