Курка по-нормандськи
Нам відомо про смачне поєднання яблук та свинини, а ось у Франції готують з цим фруктом курку. З назви зрозуміло, що рецепт з Нормандії.
Особливість: крім сидру, потрібен кальвадос або яблучний бренді, останній можна знайти за хорошою ціною і нашого виробництва.
Уже зрозуміло, що курка вийде дуже оригінальною, з легким яблучним присмаком і ніжною текстурою.
На сайті Нerringinfurs.blogspot.com пропонують брати стегна або ніжки.
Курка по-нормандськи
Інгредієнти:
- 4-5 курячих стегон;
- 1 ст. л. олії;
- 50 г вершкового масла;
- 1 велика цибулина;
- 60 мл яблучного бренді або кальвадосу;
- 2 лаврових листки;
- 1 гілочка свіжого чебрецю;
- 330 мл сухого алкогольного яблучного сидру;
- 3 великих, міцних, зелених, кислих яблук;
- 250 г печериць;
- 60 мл жирних вершків;
- сіль та мелений чорний перець – за смаком.
Як приготувати:
- Курку посолити, поперчити за смаком. Цибулю нарізати невеликими кубиками.
- У великій жаровні розігріти олію та 20 г вершкового масла. На сильному вогні обсмажити з усіх боків шматочки курки до золотавого кольору. Перекласти у тарілку.
- У ту ж жаровню покласти цибулю та щіпку солі. Готувати на середньому вогні кілька хвилин. Додати яблучне бренді та готувати ще 3 хвилини.
- Повернути в жаровню курку. Між шматками викласти лаврове листя та гілочку чебрецю.
- Додати яблучний сидр, трохи підсолити. Довести до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою та готувати 25 хвилин.
- Яблука очистити, прибрати серцевину і розрізати на 6-8 часточок.
- Обсмажити впродовж 5 хвилин на вершковому маслі до золотавого кольору, перекласти на тарілку.
- На цій же сковороді обсмажити нарізані скибочками гриби впродовж 5 хвилин. Посолити, поперчити.
- У жаровню з куркою додати вершки, гриби та перемішати. Довести до смаку сіллю та перцем.
- Готувати 5 хвилин, лаврове листя і чебрець прибрати перед подачею.
Читайте також:
- Курка Маренго в томатному соусі – рецепт імператорської страви
- Курка в соусі з йогурта і грибів – варіянт для смачного завершення дня
- Смажена курка з грушею і руколою – рецепт бюджетної, але дуже ситної вечері
- Фрикасе з куркою та печерицями – швидко-смачний варіянт для вечері
- Чкмерулі – 5 правил та рецепт ароматної грузинської страви з курки