
Крім традиційних великодніх страв, без яких святковий стіл не відбудеться, можна урізноманітнити його красивими та бюджетними закусками.
Печериці фаршируються твердим сиром з медом, яйця – жовтками з гірчицею, а ніжний курячий паштет потрібно додати трохи вершків та білого вина.
Фаршировані гриби із сиром та медом


Інгредієнти:
- Великі печериці – 16 шт.
- Рідкий мед – 100 г
- Твердий сир – 400 г
- Оливкова олія
- Сіль, перець
Як приготувати:
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Гриби добре помийте, видаліть ніжку у кожної печериці.
- Влийте трохи меду в виїмку, потім начиніть гриб 1-2 ч. л. сиру.
- Покладіть гриби на деко, посоліть, поперчіть і збризніть оливковим маслом.
- Запікайте 10 хвилин.
- Фаршировані гриби можна подавати з часниковими тостами. Щоб їх зробити, підсмажте хліб і натріть його зубчиком часнику.
Рецепт швидких маринованих печериць, які теж стануть смачною закускою, знайдете тут.
Фаршировані яйця з гірчицею

Інгредієнти:
- Яйця – 6 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Сіль, перець – за смаком
- Мелена паприка – за смаком
- Листя петрушки – 12 шт.
Як приготувати:
- Обережно опустити курячі яйця у велику каструлю з киплячою водою. Варити на повільному вогні 10 хвилин.
- Злити рідину та залити яйця холодною водою. Дати охолонути. Очистити і розрізати навпіл.
- Вийняти яєчні жовтки і помістити їх у миску з майонезом і гірчицею; додати трохи солі і перцю. Розім'яти до отримання однорідної пасти, а потім начинити цією сумішшю яєчні білки.
- Посипати паприкою, прикрасити листям петрушки.
Як пофарбувати патріотичні яйця на Великдень – дізнаєтеся тут.
Ніжний паштет з курячої печінки

Інгредієнти:
- Куряча печінка – 500 г
- Вершкове масло – 150 г
- Велика солодка цибулина
- 3-4 зубчики часнику
- Біле сухе вино – 150 мл
- Жирніші вершки – 100 мл
- Оливкова олія
- Сіль, перець
- Трохи мускатного горіха
Як приготувати:
- На оливковій олії обсмажити нарізану цибулю і часник до прозорості. Робити його коричневим не потрібно.
- Додати крупно порізану курячу печінку без плівок і жиру. Швидко обсмажити, печінка всередині має залишатися червоною.
- Потім додати вершкове масло, влити вино і довести до кипіння. Помішуючи, дати випаруватися різкому запаху алкоголю.
- Трохи остудити суміш і перетерти її за допомогою блендера.
- Повернути печінковий паштет назад на сковороду, додати вершки і довести до кипіння. Добре помішуючи, тушкувати 3 хвилини. Додати сіль, перець і мускатний горіх.
- Перекласти курячий паштет в банку і дати застигнути. За бажанням можна залити його розтопленим вершковим маслом – так паштет буде зберігатися довше.
А тут знайдете рецепт паштету зі скумбрії. Для нього потрібні яйця та зелена цибуля.