Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

3 великодні закуски, вони недорогі та готуються просто

Це гарячі печериці із сиром, їх можна подавати з часниковими грінками, ніжний паштет з курячої печінки та фаршировані яйця
Бюджетні закуски на Великдень
Бюджетні закуски на Великдень

Крім традиційних великодніх страв, без яких святковий стіл не відбудеться, можна урізноманітнити його красивими та бюджетними закусками.

Печериці фаршируються твердим сиром з медом, яйця – жовтками з гірчицею, а ніжний курячий паштет потрібно додати трохи вершків та білого вина.

Реклама

Фаршировані гриби із сиром та медом

Фаршировані гриби з медом і сиром
Фаршировані гриби з медом і сиром

Інгредієнти:

  • Великі печериці – 16 шт.
  • Рідкий мед – 100 г
  • Твердий сир – 400 г
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець

Як приготувати:

Реклама
  1. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  2. Гриби добре помийте, видаліть ніжку у кожної печериці.
  3. Влийте трохи меду в виїмку, потім начиніть гриб 1-2 ч. л. сиру.
  4. Покладіть гриби на деко, посоліть, поперчіть і збризніть оливковим маслом.
  5. Запікайте 10 хвилин.
  6. Фаршировані гриби можна подавати з часниковими тостами. Щоб їх зробити, підсмажте хліб і натріть його зубчиком часнику.

Рецепт швидких маринованих печериць, які теж стануть смачною закускою, знайдете тут.

Фаршировані яйця з гірчицею

Фаршировані яйця на Великдень
Фаршировані яйця на Великдень

Інгредієнти:

Реклама
  • Яйця – 6 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Мелена паприка – за смаком
  • Листя петрушки – 12 шт.

Як приготувати:

  1. Обережно опустити курячі яйця у велику каструлю з киплячою водою. Варити на повільному вогні 10 хвилин.
  2. Злити рідину та залити яйця холодною водою. Дати охолонути. Очистити і розрізати навпіл.
  3. Вийняти яєчні жовтки і помістити їх у миску з майонезом і гірчицею; додати трохи солі і перцю. Розім'яти до отримання однорідної пасти, а потім начинити цією сумішшю яєчні білки.
  4. Посипати паприкою, прикрасити листям петрушки.

Як пофарбувати патріотичні яйця на Великдень – дізнаєтеся тут.

Ніжний паштет з курячої печінки

Паштет печінковий: рецепт з фото
Паштет печінковий: рецепт з фото

Інгредієнти:

  • Куряча печінка – 500 г
  • Вершкове масло – 150 г
  • Велика солодка цибулина
  • 3-4 зубчики часнику
  • Біле сухе вино – 150 мл
  • Жирніші вершки – 100 мл
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець
  • Трохи мускатного горіха

Як приготувати:

  1. На оливковій олії обсмажити нарізану цибулю і часник до прозорості. Робити його коричневим не потрібно.
  2. Додати крупно порізану курячу печінку без плівок і жиру. Швидко обсмажити, печінка всередині має залишатися червоною.
  3. Потім додати вершкове масло, влити вино і довести до кипіння. Помішуючи, дати випаруватися різкому запаху алкоголю.
  4. Трохи остудити суміш і перетерти її за допомогою блендера.
  5. Повернути печінковий паштет назад на сковороду, додати вершки і довести до кипіння. Добре помішуючи, тушкувати 3 хвилини. Додати сіль, перець і мускатний горіх.
  6. Перекласти курячий паштет в банку і дати застигнути. За бажанням можна залити його розтопленим вершковим маслом – так паштет буде зберігатися довше.

А тут знайдете рецепт паштету зі скумбрії. Для нього потрібні яйця та зелена цибуля.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти